26. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det er registrert kun tre tilfeller av koronasmitte i Drammen og Øvre Eiker siste døgn. (Illustrasjon)

Lave smittetall i Drammen og Øvre Eiker siste døgn

Kun to personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. Begge to er nærkontakter av tidligere påviste tilfeller. I Øvre Eiker er det kun ett nytt tilfelle.
Annonse

Ingen av tilfellene i Drammen berører noen av kommunens barnehager, skoler eller helseinstitusjoner.

– Vi er inne i en god trend i Drammen kommune akkurat nå. Vi har hatt strenge smitteverntiltak i kommunen lenge. I tillegg har også nasjonale myndigheter på noen områder innført enda strengere tiltak. Det er nok resultatet av disse tiltakene og at innbyggerne har vært flinke til å følge reglene vi ser resultatet av nå, sier smittevernoverlege Einar Sagberg i Drammen kommune.

Annonse

I løpet av de siste 14 dagene er det påvist 147 nye smittetilfeller. Bare på fem dager har smittetallet for den foregående toukersperioden falt fra 198 til 147 nye tilfeller. Smittetallet for de siste sju dagene viser også at smittetrykket i Drammen kommune er lavere enn på lang tid. Det er påvist 52 nye tilfeller i løpet av de siste sju dagene, og dette er det laveste sjudagerstallet siden 28. oktober i fjor. Det er tidspunktet for starten på den store smittebølgen.

– Det ser lovende ut for tiden, men vi må nok vente noen dager før vi konkluderer med at smittetrykket har falt i Drammen kommune. Regionalt er vi fortsatt inne i en uavklart situasjon rundt den britiske virusmutasjonen, så ting kan endre seg raskt. Høyst sannsynlig er det fortsatt også noe skjult smitte i samfunnet som ikke fanges opp. Så det er viktig at alle fortsatt følger smittevernreglene og tar vare på seg selv og sine nærmeste, sier smittevernoverlegen.

Siden begynnelsen av mars har 2.347 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 46 personer er døde etter å ha fått påvist smitte.

Ett nytt smittetilfelle
Kommuneoverlegen melder om at det har blitt bekreftet ett nytt smittetilfelle med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet.

Personen som er smittet er nærkontakt til tidligere kjent smittetilfelle og var allerede i karantene. Ingen nye nærkontakter. Kommuneoverlegen vurderer smittetrykket som lavt.

Det er registrert totalt 240 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 35 er smittet i 2021.

Del:
Annonse