22. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Kommuneoverlege Anne Aune har fått bekreftet det andre tilfellet av den engelske mutasjonen i Øvre Eiker. Kommunen venter fortsatt på en tredje bekreftelse.

Ny bekreftelse for mutert virus i Øvre Eiker

Det har ikke vært noen nye smittetilfeller i Øvre Eiker siste døgn, men kommunen har fått bekreftet sine mistanker om at det er flere som har fått det muterte viruset fra England via Nordre Follo.
Annonse

Kommuneoverlegen melder altså om at det ikke har blitt bekreftet nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet.

Men kommunen har mottatt bekreftelse på mutert virus hos ett tidligere registrert smittetilfelle. Det er nå registrert to smittetilfeller med britisk mutasjon i Øvre Eiker, og det forventes svar på analyse av prøven til den tredje og siste mistenkt smittede i løpet av kort tid.

Annonse

Det forventes ikke flere tilfeller tilknyttet dette smittemiljøet utover de som allerede er forventet, da smittesituasjonen er oversiktlig.

Det er med dette registrert totalt 242 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 37 er smittet i 2021.

Del:
Annonse