12. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Kun to nye smittetilfeller er påvist i Drammen siste døgn. Men en barnehage må i karantene etter at det er påvist ett smittetilfelle her. (Illustrasjon)

To nye smittetilfeller og barnehage i karantene

To personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. Begge to er nærkontakter av tidligere påviste tilfeller.
Annonse

Det er påvist ett smittetilfelle i tilknytning til Sørbyløkka barnehage, og både barn og ansatte settes i karantene.

– Trenden fra de foregående dagene fortsetter, og det er positivt at begge tilfellene som rapporteres i dag, er nærkontakter av kjente smittetilfeller. Vi har registrert et lavere smittetall i helgene enn på ukedagene over en periode, men nå har vi sett lavere smittetall gjennom hele uka, så alt tyder på at det er mindre smitte i lokalsamfunnet enn for en tid tilbake, sier smittevernoverlege Einar Sagberg i Drammen kommune.

Annonse

I løpet av de siste 14 dagene er det påvist 123 nye smittetilfeller. Det er fire tilfeller færre enn det som ble rapportert i går for den foregående toukersperioden, og dette tallet synker for åttende dagen på rad.

– Vi er selvfølgelig glade for at det ser ut til at smittetrykket i Drammen kommune er fallende. Men det er nok greit å minne seg selv på at vi fortsatt ligger godt over dobbelt så høyt i antall nye smittetilfeller i løpet av de siste 14 dagene sammenlignet med det som var smittesituasjonen da den andre store smittebølgen traff oss i slutten av oktober. Så det er fortsatt såpass mye smitte i samfunnet at vi skal være oppmerksomme på at en ny bølge kan oppstå like raskt og sannsynligvis vil ramme oss like hardt eller kanskje enda hardere enn i oktober og november om vi letter for mye på tiltakene, sier Sagberg.

Han understreker at det er lov å være fornøyd med den innsatsen som er gjort og glad for at det ser ut til å være begrenset med smitte i omløp akkurat nå. Men smittevernoverlegen er klar på at denne innsatsen må fortsette en god stund til.

Britisk mutasjon bekreftet
Drammen kommune har tidligere informert om en koronasmittet innbygger som har en forbindelse til flere smittetilfeller i Øvre Eiker kommune. I går bekreftet Øvre Eiker kommune at det ene av smittetilfellene deres har fått påvist den britiske varianten av koronaviruset. Nå har Drammen kommune fått svar på analysene som Folkehelseinstituttet har gjennomført, og også drammenseren er smittet av den britiske virusvarianten.

– Svaret fra Folkehelseinstituttet er ikke overraskende. Allerede på tirsdag varslet vi at svaret på disse analysene høyst sannsynlig ville bekrefte at det er den britiske virusmutasjonen vår innbygger er smittet av, dersom analysene for personene i Øvre Eiker kommune viste dette. I går fikk vi svaret, som bekreftet at det var snakk om den britiske varianten for smittetilfellet i Øvre Eiker. Så da bekreftelsen fra Folkehelseinstituttet kom, var det akkurat som forventet, sier smittevernoverlege Einar Sagberg.

Han sier at funnet av den britiske virusmutasjonen ikke påvirker smittesituasjonen i Drammen kommune. Den smittede innbyggeren i Drammen har sittet isolert siden koronasmitten ble påvist, og det er god oversikt over nærkontakter. Situasjonen rundt vedkommende anses derfor som oversiktlig.

Siden begynnelsen av mars har 2.361 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 46 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Del:
Annonse