23. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det blir likevel vaksinering i Samfunnshuset i Mjøndalen slik mange innbyggere har krevd. Det skjer fredag i denne uken.

Blir vaksinering i Samfunnshuset likevel

Fredag denne uken blir det såkalt massevaksinering i Samfunnshuset i Mjøndalen. Først var det meningen at alle måtte komme til Drammenshallen, men det har nå kommunen endret på etter at det er kommet sterke reaksjoner.
Annonse

Fem personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. Alle fem er nærkontakter av tidligere påviste tilfeller. I Øvre Eiker er tallet null.

Det er ikke påvist smitte knyttet til noen av kommunens barnehager, skoler eller helseinstitusjoner, men én ansatt innen helsesektoren er nærkontakt av en smittet og settes i karantene.

Annonse

I løpet av de siste 14 dagene er det påvist 120 nye smittetilfeller. Dette er tre tilfeller færre enn det som ble rapportert for den foregående toukersperioden i går.

– Ni dager på rad med færre enn ti smittetilfeller er bra, og smittetrenden er synkende i Drammen kommune. Men siden koronapandemien kom til Norge og Drammen kommune har vi bare hatt to måneder med flere smittetilfeller enn vi hadde i januar. I november hadde vi 1.130 smittetilfeller, og i desember hadde vi 371 tilfeller. Vi har hatt nesten like mange tilfeller i januar som i desember. Med 345 nye smittede i januar, er det ikke noen tvil om at vi har hatt mye smitte i samfunnet også de siste ukene, sier smittevernoverlege Einar Sagberg i Drammen kommune.

Fortsattusikker situasjon
Han minner om at vi regionalt fortsatt er i en uavklart og svært usikker situasjon. Senest i går kveld kom beskjeden om at flere kommuner øst for Oslofjorden ble stengt ned fra midnatt, og det kommer beskjeder om nye funn av det muterte viruset fra flere kommuner.

– Selv om det snakkes om lettelser i koronatiltakene og formannskapet i Drammen kommune skal behandle den lokale forskriften igjen i morgen ettermiddag, må vi nok alle være forberedt på at nasjonale myndigheter kan komme med svært strenge tiltak også i Drammen kommune, dersom vi får noen tilfeller av den britiske virusmutasjonen som ikke kan spores direkte til innreise fra Storbritannia. Så med den uavklarte situasjonen vi har nå, må alle være klar over at hverdagen vår kan bli snudd på hodet igjen på kort varsel, sier Sagberg.

Vaksinering går tregt
I løpet av de første ukene av året er det 1.679 personer i Drammen kommune som har fått den første vaksinedosen. De første som fikk satt vaksinen, har også fått andre dose og er ferdigvaksinert.

Rundt 650 hjemmeboende innbyggere over 85 år er vaksinert i løpet av de siste to ukene. Resten av dem som er over 85 år og står i vaksinekø, har fått eller får tilbud om vaksinering i løpet av kommende uke. Det er nå et fåtall av innbyggere over 85 år som ikke har registrert seg i vaksinekø og dermed heller ikke fått tilbud om vaksine.

Førstkommende onsdag leveres det nye 1.458 vaksinedoser til Drammen kommune.

– En del vaksinedoser går til beboere på sykehjem og i heldøgns omsorgsboliger som nå skal ha sin andre vaksinedose. I tillegg prioriteres en del doser til helsepersonell. Men med den økte leveransen er det mulig å gi rundt 1.000 innbyggere tilbud om den første vaksinedosen, sier Anette Solvang som er avdelingsleder ved smittevernkontoret og ansvarlig for organiseringen av koronavaksineringen i Drammen kommune.

På grunn av økt leveranse åpnes det nå for at noen hjemmeboende innbyggere over 75 år kan bestille tid til vaksinering.

Fått brev om vaksineringen
Innbyggere over 75 år har tidligere fått tilsendt et informasjonsbrev hvor de er blitt oppfordret til å registrere seg om de ønsker koronavaksine eller ikke. Nå får noen av dem som har registrert ønske om vaksine, tilsendt en tekstmelding med beskjed om at de kan bestille time for vaksinering. Tekstmeldingen sendes til telefonnummeret som ble oppgitt da ønsket om vaksine ble registrert.

– Drammen kommune har rundt 5.600 innbyggere i alderen 75 til 84 år. Så alle får ikke tekstmeldingen nå. Vi må sikre at de som får muligheten til å bestille time for vaksinering, også får vaksinen. Det blir derfor gjort et tilfeldig utvalg blant rundt 1.000 innbyggere i denne omgangen. De som ikke får tilsendt tekstmelding nå, får det i løpet av de kommende ukene når vi får flere vaksiner. Hvor mange innenfor denne aldersgruppen som hver uke får beskjed om at de kan bestille time, avhenger av hvor mange vaksiner Drammen får levert, sier Solvang.

Også i Mjøndalen
Det gjennomføres massevaksinering i Drammenshallen både onsdag og torsdag denne uka. Fredag er det massevaksinering i samfunnshuset i Mjøndalen. Neste uke blir det massevaksinering i Drammenshallen og i Ebbestadhallen i Svelvik.

Siden begynnelsen av mars har 2.366 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 46 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Ingen nye smittetilfeller
Kommuneoverlegen melder om at det ikke har blitt bekreftet nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet.

Det er med dette fortsatt registrert totalt 242 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 37 er smittet i 2021.

Del:
Annonse