29. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Drammen letter nå på tiltakene etter rimelig lave smittetall den siste tiden. (Illustrasjon)

Nye smittetilfeller og ansatte i karantene

Seks personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. I Øvre Eiker er det ett nytt tilfelle. Ansatte på sykehjem og i hjemmetjenesten må i karantene.
Annonse

Fire av de smittede i Drammen er nærkontakter av tidligere påviste tilfeller, mens én har fått påvist smitte etter innreise til Norge fra utlandet. For den siste som nå har fått påvist koronasmitte, er smitteveien ukjent.

To av kommunens helseinstitusjoner er berørt av smittetilfellene. Ved Svelvik sykehjem er det en ansatt som har fått påvist smitte, og fem beboere og seks ansatte settes i karantene.

Annonse

Ved hjemmetjenesten Bragernes er det en bruker som har fått påvist smitte. I forbindelse med dette smittetilfellet er det fem ansatte som settes i karantene.

– Vi er glade for at gårsdagens tall på elleve smittetilfeller foreløpig ikke tyder på noen markant vekst i smittetrykket. Men det bekymrer oss selvfølgelig at vi igjen har fått smitte inn på et av sykehjemmene våre, sier kommuneoverlege John David Johannessen i Drammen kommune.

Det underliggende smittetrykket i Drammen kommune er fortsatt synkende, og i løpet av de siste 14 dagene er det registrert 105 smittetilfeller. Det betyr at antall smittede i den foregående 14-dagersperioden er nærmere halvert i løpet av 10 dager.

Mer «normalt» i Drammen
Fra og med i dag er ikke Drammen kommune lenger omfattet av de ekstraordinære nasjonale smitteverntiltakene som ble iverksatt mandag 1. februar etter smitteutbruddet i Nordre Follo kommune.

Og som følge av den positive utviklingen i smittetallene lokalt har formannskapet i Drammen kommune vedtatt å lette på flere av tiltakene som ble innført i Drammen kommune i november. I dag kan blant annet både treningssentre, svømmehaller og museer åpne igjen. Det samme kan fritidsklubber og kulturskolen for barn og unge.

Skjenkeforbudet gjelder fortsatt, men formannskapet skal gjøre en ny vurdering av smittesituasjonen fredag 12. februar. Dersom smittetallene fortsatt er lave i slutten av neste uke, er planen å åpne for skjenking av alkohol og at ulike kultur- og underholdningstilbud også kan åpnes igjen.

Siden begynnelsen av mars har 2.383 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 46 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Ett nytt smittetilfelle
Kommuneoverlegen melder om at det har blitt bekreftet ett nytt smittetilfelle med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet.

Personen som er smittet, er nærkontakt til et kjent smittetilfelle i en annen kommune. Det er ikke registrert nye nærkontakter. Kommuneoverlegen vurderer smittemiljøet som oversiktlig.

Det er med dette registrert totalt 243 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 38 er smittet i 2021.

Del:
Annonse