25. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Mannskapene fra Statens vegvesen hadde tatt oppstilling ved rundkjøringen på Rv. 350 – Sundmoen for å sjekke blant annet bilbeltebruken. (Foto: SVV)

13 bilister måtte punge ut – tatt uten bilbelte

Statens vegvesen har vært i Hokksund på formiddagen og dagen i dag. Det fikk hele 13 bilister uten sikkerhetsbeltet på, erfare på den harde måten. De blir alle 1.500 kroner blakkere.
Annonse

Selv om gradestokken viste -10 og vel så det, tok Statens vegvesens folk oppstilling på to plasser i Hokksund i formiddag. Først var de ved rundkjøringen på Rv. 350 Sundmoen og her ble både bilbeltebruk og tekniske detaljer ved bilene sjekket.

Den andre kontrollplassen var ved Hokksund Ungdomsskole – nærmere bestemt på parkeringsplassen mot jernbanen.

Annonse

– Vi observerte eller kontrollerte 91 bilister for bilbeltebruk og 13 av disse fikk altså et gebyr på 1.500 korner hver seg. Jeg synes ca. 14 prosent er en stor andel uten belte, sier kontroll-leder Øivind Brinchen til Eikernytt.no.

I tillegg ble det gitt 12 mangellapper for tekniske mangler på kjøretøyene. Totalt ble 32 person- og lastebiler sjekket grundig.

Av 91 kontrollerte bilister hadde hele 14 prosent droppet bilbelte i dag. Det ga dem en anledning til å bidra til statskassen med 1.500 kroner hver. (Foto: SVV)
Del:
Annonse