23. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Politiet advarer nå mot tre personer som reiser rundt i Drammen og utgir seg for å være smittesporere fra kommunen. De kjører rundt i en sort stasjonsvogn. (Illustrasjon: Joakim Fjeldli / DRM24)

Falsk «smittesporingsteam» i Mjøndalen og Drammen

Politiet har i ettermiddag fått melding om at tre personer av utenlandsk opprinnelse utgir seg for å komme fra kommunens smittesporingsteam. De har besøkt adresser i Mjøndalen og på Åssiden.
Annonse

Det var klokken 17.31 i ettermiddag at politiet sendt ut den første meldingen om at to menn og én kvinne hadde oppsøkt adresser i Mjøndalen og utga seg for å være fra kommunens smittesporingsteam. Men det er bare det at dette teamet ikke har vært i Mjøndalen, og det er heller ikke måten de opererer på.

Så klokken 17.40 fikk politiet inn en ny melding. Denne gang fra Åssiden i Drammen.

Annonse

En eldre kvinne meldte at hun hadde hatt besøk av falske smittesporere. En kvinne hadde ringt på og da fornærmede åpnet, hadde kvinnen presentert seg som sykepleier fra smittesporing. Hun ba om å få komme inn og undersøke kroppen til fornærmede.

Det kom også en mann inn i leiligheten og da ba fornærmede om legitimasjon og dokumentasjon. Kvinnen og mannen forlot da stedet. De to hadde mørke klær og munnbind. De var utenlandske, men snakket norsk, opplyser politiets operasjonssentral.

Del:
Annonse