20. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Boka som Odd Myklebust ga ut i 2004 sammen med Eiker Historielag kom i nytt opplag før jul, men allerede nå måtte det trykket enda ett nytt opplag på grunn av stor etterspørsel.

Måtte trykke enda ett nytt opplag av Eiker i krig

Eiker Historielag kunne før jul presentere en nyutgivelse av boka «Eiker i krig», skrevet av Odd Myklebust. Nå har de måttet trykke opp enda et opplag på grunn av stor interesse.
Annonse

Eiker Historielag utga boka første gang i 2004, og den har i flere år vært utsolgt. Det skulle vise seg at nyutgivelsen var svært etterlengtet. Så populær og etterspurt at hele førsteopplaget ble revet bort i løpet av noen uker.

Derfor har Historielaget nå fått trykket opp et nytt opplag, som igjen er i salg hos lokale bokhandlere. Den er å få hos Ark og Norli Bokhandel på Buskerud Storsenter, Ark Bokhandel Eiker Senter og Majas Kulturservice i Vestfossen.

Annonse

Boka kan også bestilles direkte fra Eiker Historielag. Prisen er kr 250 for medlemmer av Historielaget, og kr 300 for ikke-medlemmer.

Nyutgivelsen omfatter en del nytt i forhold til utgaven fra 2004. Forfatteren har gjort endringer og korrigeringer og har også nyskrevet noen kapitler. I tillegg er det blitt plass til en god del nye bilder, som tidligere ikke er publisert.

Krigshistorien på Eiker inneholder også mye dramatikk. Det var sterk motstand mot nazistene og mange hendelser på Eiker under krigen. Gestaposjefen Hellmuth Reinhard sa det slik: «Det var ikke okkupasjon i Eiker. Det var krig».

Del:
Annonse