21. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

I dag kom det meldinger i sosiale medier om skyting på Skotselv skole. Det viste seg å være elever ved skoler i Drammen og Lier som sto bak den dårlige spøken. (Foto: ØEK)

Publiserte falske meldinger om skoleskyting i sosiale medier

Elever fra skoler i Drammen og Lier sendte meldinger om en lærer som skjøt og drepte ungdommer i Skotselv.
Annonse

Det var torsdag formiddag at det begynte å versere noen dramatiske meldinger i sosiale medier, blant annet på Snapchat, om skoleskyting på Skotselv i Øvre Eiker.

Meldingene skal etter hva DRM24 erfarer ha gått ut på drepte ungdommer, kaos og en lærer som skal ha skutt elever.

Annonse

Rektor og politiet bekrefter episoden overfor DRM24. Heldigvis tok det ikke lang tid før de fikk avklart at det hele dreide seg om en dårlig spøk. Meldingene skal ikke ha hatt sitt utspring fra skolens egne elever, men ble spredd rundt til en rekke mottakere.

– Jeg har ikke selv sett de konkrete meldingene, men vi ble gjort oppmerksomme på meldingene rundt kvart på elleve. Fra da tok det maks en halvtime til sitasjonen var avklart, forteller rektor Lena Stenvik til DRM24.

Iverksatte beredskapsplan
Det er omlag 230 elever fordelt på både barne- og ungdomsskoletrinnet på skolen. Ifølge Stenvik fulgte de normale prosedyrer de har i forhold til beredskap ved slike hendelser.

– Det betyr blant annet at vi varslet politiet og får veiledning fra dem, sier Stenvik.

– Ble skolen evakuert eller hvordan foregikk det rent praktiske?

– Nei, alt gikk stille og rolig for seg. Ut i fra settingen var det ingen på skolen som faktisk tenkte at dette var reelt. Men det er jo like fullt en trussel vi måtte ta på alvor, sier Stenvik.

Ifølge politiet skal ikke situasjonen ha kommet så langt at det medførte noen form for væpnet utrykning eller den slags til skolen.

Dårlig humor
– Vi sjekket opp med de som skolen hadde fått opplysninger fra, og kom ganske kjapt til kjernen i dette. Da kunne vi slå fast at dette dreide seg om noen elever med dårlig humor på en annen skole. Da kunne vi legge ned trusselen ganske kjapt, forteller leder for forebyggende avdeling i politiet i Drammen, Geir Oustorp.

Han forteller videre at episoden ikke får noen direkte reaksjoner fra politiet overfor de som stod bak. Angivelig skal det ha blitt spredd meldinger fra elever ved to skoler i Drammen og Lier.

– Vi har fått beskjed om at dette skal håndteres internt, og anser oss som fornøyd med det. Dette var en litt annen situasjon enn de andre truslene vi har hatt tidligere, men det at sånne ting oppstår i sosiale medier kommer nok til å være en utfordring vi må stå i ganske lenge, sier Oustorp.

Del:
Annonse