26. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Stenseth skole er i karantene etter at det er påvist smittetilfeller her. (Foto: Drammen kommune)

Stenseth skole i karantene etter nytt smittetilfelle

Ved både Stenseth skole og Akademiet videregående skole Ypsilon er det påvist smittetilfeller, og dette fører til karantene for både elever og ansatte.
Annonse

Tre personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. Alle tre er nærkontakter av tidligere påviste tilfeller.

Én ansatt i hjemmesykepleien på Fjell har fått påvist koronasmitte, og dette smittetilfellet fører til at fem brukere og to ansatte settes i karantene.

Annonse

– Den positive trenden fortsetter heldigvis med få smittetilfeller pr. dag, og tallet på antall smittede de siste 14 dagene fortsetter også å falle. Antall smittede de foregående 14 dagene er nå nede i 82, og da nærmer vi oss for alvor smittetallene fra før den andre smittebølgen, sier kommuneoverlege John David Johannessen.

Selv om smittetallene i Drammen kommune er lave for tiden, er det fortsatt stor usikkerhet rundt spredningen av det britiske virusmutasjonen. Foreløpig har ikke viruset ført til noen kraftig smitteøkning i Drammen kommune, men John David Johannessen minner om at det påvises tilfeller av den britiske virusvarianten tett innpå oss.

Siden begynnelsen av mars har 2.389 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 46 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

To nye smittetilfeller
Kommuneoverlegen melder om at det har blitt bekreftet to nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet.

Begge de smittede har kjent smittevei og har forbindelse inn mot utbrudd i en annen kommune. Det er få nye nærkontakter. Kommuneoverlegen vurderer smittemiljøet som oversiktlig.

Det er med dette registrert totalt 247 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 42 er smittet i 2021.

Del:
Annonse