23. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Støperigata 10 er en av de nyeste blokkene i Hokksund sentrum og ligger vis a vis lensmannskontoret. Likevel var det innbrudd og grovt tyveri fra bygget i natt. (Foto: Partum)

Tyveriraid i boligblokk – nærmeste nabo til lensmannskontoret

Natt til i dag var det innbrudd og tyveri fra Støperigata 10 i Hokksund sentrum. Det er stålet gjenstander for store verdier – blant annet fem el-sykler til en verdi av 30.000 hver. Det paradoksale er at blokken er nærmeste nabo til lensmannskontoret.
Annonse

Politiet fikk melding om innbruddet klokken 03.46 i natt. Da skal det nylig ha blitt oppdaget av beboere i blokka som er en av de nyeste i Hokksund sentrum. Politiet rykket raskt ut til stedet, som ligger rett over Drammensveien for lensmannskontoret i Hokksund, men det synes ikke å ha affisert tyvene noe særlig.

Ifølge politiet er det observert en høy og tynn – trolig mann – som bar på en ryggsekk og trillet på en sykkel vekk fra bygningen på den angitte tidspunkt. Han skal ha hatt mørke klær og bar på en mørk sekk. Politiet vil gjerne ha tips i denne saken. De har vært på stedet i natt og sikret nødvendige spor.

Annonse

Brutt opp fem boder
Ifølge medlem i sameiet, Torunn Braaten er det stjålet fire el-sykler til en verdi av 120.000 kroner. To av disse var i privat eie, mens de to andre var sameiets.

Det er også stjålet en del elektroverktøy, ladere og mye annet, men tyvene fikk ikke med seg alt og ser ut til å ha lastet det resterende tyvegodset på en tralle for sannsynligvis å komme tilbake med en bil og hente dette. Men ettersom flere beboere nå hadde våket, tok de ikke sjansen på dette.

Ifølge Torunn Braaten har tyvene brutt opp garasjeporten og deretter klippet opp fem boder hvor de har forsynt seg med diverse gjenstander. Porten ble ødelagt, men sameiet fikk raskt hjelp fra Partum som står for bygget til å tilkalle servicepersonell og den er nå sikret mot nye innbrudd.

– Jeg håper det finnes overvåkingskameraer i området slik at politiet kan få tatt disse. For det må ha vært flere her i natt. Det er også sannsynlig et det har stått en bil parkert i nærområdet, da fire sykler og masse annet tyvegods ikke er noe du kan ta med deg uten en stor bil, sier hun til Eikernytt.no.

Det var gjennom denne porten tyvene tok seg inn. Porten fikk skader, men er nå reparert.
(Foto: Partum)
Fem av disse lagringsbodene var klippet opp i natt og tyvene hadde tatt med seg og gjort klart store mengder med tyvegods her.
(Foto: Partum)

Del:
Annonse