29. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Leder for samfunn og gave, Ingrid Tollånes, oppfordrer lag og foreninger om å søke midler til sommeraktiviteter. (Foto: Lars Erik Mørk)

Gir nye millioner til sommeraktiviteter for barn og unge

Gjensidigestiftelsen gjentar suksessen fra i fjor, og inviterer nå små og store organisasjoner i hele Norge til å søke om midler til å gjennomføre sommeraktiviteter for barn og ungdom.
Annonse

Gjensidigestiftelsen ønsker at flest mulig kan ha noe å glede seg til i sommer. Alle som vil skape sommerjobber for ungdom i tilknytning til aktivitetene, oppfordres spesielt til å søke.

2020 var et spesielt år for alle, og mange barn og ungdom fikk en utfordrende vår og sommer med få fritidsmuligheter. Vi har fått svært mange positive tilbakemeldinger på sommerutlysningen i fjor, og gjentar derfor suksessen i år, sier Ingrid Tollånes, leder for avdeling for samfunn og gave i Gjensidigestiftelsen.

Annonse

Frist 9. mars
Vi ber nå lag og foreninger om å kjenne sin besøkelsestid, og søke så snart de har anledning. Søknadsfristen er 9. mars, og alle søkere får svar tidlig i mai for at de skal rekke å planlegge tiltakene i god tid før ferien, forklarer Tollånes.

Pengene fordeles på ulike tiltak. Målet med oppfordringen som nå sendes ut til frivillige lag og foreninger, er å skape aktiviteter som gir gode sommeropplevelser, samt sommerjobber for ungdom der det blir ungdommens ansvar å planlegge og gjennomføre aktivitetene.

Sommeraktiviteter for barn og ungdom er spesielt viktig i tider hvor mye av det organiserte idrettstilbudet er satt på vent. (Foto: Istockfoto)

– Det er mulig å søke om inntil 300.000 kroner per prosjekt, og vi håper mange har lyst til å søke, forklarer Tollånes.

– Informasjonen om hvordan du søker og hvilke kriterier som må oppfylles for å søke finnes på www.gjensidigestiftelsen.no, avslutter Tollånes.

I fjor fikk blant andre Eiker Kvikk et større beløp slik at de kunne ansette ungdommer som holdt aktiviteten gående gjennom sommeren for et stort antall barn og unge.

Fra Eiker Kvikk i fjor sommer der 250 barn og unge fikk et gratistilbud om ulike aktiviteter takket være penger fra stiftelsen. (Foto: Roy Hansen / Eikernytt.no)

Del:
Annonse