2. mars 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det er lite smitte i vårt område, men Øvre Eiker hadde siste døgn flere smittetilfeller enn Drammen. (Illustrasjon: Alexander Jansen / DRM24)

Flere smittetilfeller i Øvre Eiker enn i Drammen

Annonse

Det er ikke ofte det har skjedd, men nå har Øvre Eiker flere smittetilfeller enn Drammen, til tross for at Drammen har nesten 100.000 innbyggere, mens Øvre Eiker ligger på 19.500.

Kommuneoverlegen melder om at det har blitt bekreftet tre nye smittetilfeller med Covid-19 (koronavirus) i Øvre Eiker det siste døgnet.

Annonse

To av de tre smittede er nærkontakter til tidligere kjent smittetilfelle. En person er smittet etter utenlandsopphold. Det er få nye nærkontakter.

Det er med dette registrert totalt 256 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 51 er smittet i 2021.

Kun ett nytt tilfelle i Drammen
Én person bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. Det er en mistenkt smittevei for vedkommende, og det jobbes videre med smittesporingen.

– Dagens smittetall er det laveste på nesten fire måneder. Forrige gang vi registrerte færre enn to nye smittetilfeller, var 21. oktober i fjor høst. Vi er fortsatt veldig glade for at vi kan rapportere så få tilfeller som vi har gjort i det siste, og vi jobber intenst for at denne trenden fortsetter en stund til, sier smittevernoverlege Einar Sagberg i Drammen kommune.

18 av de siste 20 dagene er det blitt rapportert færre enn ti nye tilfeller pr. dag, og antall smittetilfeller de siste 14 dagene er nå nede i 55.

– Vi har selvfølgelig forståelse for at mange er lei av inngripende smitteverntiltak og skjønner at lettelsene som gjøres både lokalt og nasjonalt, settes pris på av innbyggerne. Men jeg oppfordrer alle til å følge de basale smitteverntiltakene også videre og holde antall sosiale kontakter så lavt som mulig. Dette er det viktigste hver og én av oss kan bidra med for å unngå at smittespredningen tar seg opp igjen og at samfunnet i verste fall må stenge ned igjen, sier Sagberg.

Siden begynnelsen av mars har 2.402 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 46 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Del:
Annonse