22. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Ingvald Tenold på 87 år får her sin første dose med korona-vaksine av Eva Herfindal.

Vaksinerer så fort dosene kommer inn til kommunen

(Oppdatert kl. 12.00 12.02.21) Mange synes vaksineringen mot koronaen går sakte, og de har med all sannsynlighet rett. For i Øvre Eiker er det kun vaksinert rundt 700 når denne uka er omme. Men det står ikke på vilje – heler på antall doser som kommer til kommunen.
Annonse

Vaksinene kommer til Øvre Eiker på onsdager og torsdag og fredag er det stor aktivitet med å få satt dosene mens de ennå er brukbare på grunn av temperaturen.

I dag var det 87 år gamle Ingvald Tenold fra Hokksund sin tur til å få satt vaksinen. Det skjedde på vaksinesenteret kommunen har etablert på Loe Bruk.

Annonse

Han var en av 6.500 innbyggerne i Øvre Eiker som til nå har registrert seg i helseportalen. Og i likhet med de aller fleste andre, stilte han opp når han skulle etter å ha fått time.

Så langt har kommunen vaksinert dem på sykehjemmene, de i omsorgsboliger og vel 120 av de mest utsatt helsearbeidere. Som kjent settes 20 prosent av dosene av til kritisk helsepersonell, og kommunen sørger for at dette følges opp.

Men fram til denne uken var det kun satt 670 vaksinedoser. I tillegg kommer dosene som settes denne uken, men noe massevaksinering er det altså ikke snakk om.

Nå er det hjemmeboende eldre over 85 som vaksineres, og her skal alle ha fått brev i posten. I tillegg sitter er team og ringer opp de som ikke har gitt liv fra seg for å avklare og avtale vaksinering.

Ida Ottermo (t.v.) sjekker om Ingvald har helseplager som gjør at han ikke kan få vaksine, men 87-åringen er frisk og sprek og hun kunne ikke finne noen grunner til at Eva Herfindal ikke skulle sette sprøyten.

Kald jobb
I dag var gradestokken langt nede på minussiden og det var en sur «fornøyelse» å være parkeringsvakt og veileder utenfor de gamle lokalene til Bergans på Loe Bruk. Jobben hadde kommunen delegert til CRUX i Hokksund.

Et lag på fire mann vekslet om å hjelpe de som kom kjørende på rett vei. I pausene var det varm kaffe i varmebua som hjalp. For surt og kaldt var det selv om bekledningen var aldri så bra.

Einar Flaten (t.v.) og Knut Magnus Holst var engasjert som parkeringsvakter ved Loe Bruk i dag. De holdt ut selv om det var skikkelig kaldt – spesielt før sola sto opp. De delte jobben med to andre fra CRUX og holdt det gående hele dagen.

Vaksinasjon så langt
I Øvre Eiker er det i ukene 1 til 6 satt 774 doser med Covid-19 vaksiner. 168 av disse er gitt som dose to.

I følge vaksinekoordinator Merethe Mørk er det forventet 234 doser i hver av de to kommende ukene.

I Drammen er det planlagt å sette ca. 750 doser denne uken. Hvor mange som er satt totalt vil være klart til mandag.

I forrige uke ble 1.421 personer vaksinert i Drammen kommune. Beboerne ved alle sykehjem er nå i hovedsak vaksinert i to runder og er dermed ferdigvaksinerte. I løpet av to dager i Drammenshallen og én dag i samfunnshuset i Mjøndalen ble 931 innbyggere vaksinert.

Del:
Annonse