20. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

En skiferie i Alpene kan være fantastisk. Men det kan også bli fantastisk kostbart hvis du drar uten gyldig forsikring. (Foto: Scanpix)

Advarer: 168.000 nordmenn skal på utenlandsreise i vinterferien

Ifølge en fersk, landsrepresentativ undersøkelse skal fire prosent av alle nordmenn reise utenlands i vinterferien. - Bekymringsfullt at mange tenker i slike baner når norske myndigheter på det sterkeste advarer mot å reise, og forsikringen heller ikke er gyldig utenlands, sier reiseekspert Andreas Handeland.
Annonse

I den ferske undersøkelsen, som er utført av YouGov på oppdrag fra Europeiske Reiseforsikring, kommer det frem at de aller fleste av oss sier vi blir hjemme i Norge i vinterferien.

Derimot oppgir fire prosent, noe som tilsvarer 168.000 nordmenn, at de skal utenlands på enten skiferie eller reise til varmere strøk. Dette er det knyttet stor risiko til slik situasjonen i verden er nå, ifølge Europeiske Reiseforsikring.

Annonse

Ugyldig forsikring kan gi millionregning
– Dersom vi trosser reiserådet, altså det røde lyset i myndighetenes reisekart, har vi ikke gyldig forsikring på reisen. Regningen for behandling på private sykehus i utlandet, samt hjemtransport til Norge, kan komme opp i millionklassen. Det er ikke noe du ønsker å sitte igjen med selv, sier Andreas Bibow Handeland, kommunikasjonssjef i Europeiske Reiseforsikring. som er en del av If.

– Vi vet at pandemisituasjonen er veldig uavklart rundt om i verden nå, og flere mutasjoner gjør ting komplisert og uforutsigbart. Våre partnere og alarmsentraler forteller om kapasitetsproblemer på offentlige sykehus flere steder, og vi kan også møte på lokale restriksjoner som kan skape utfordringer, fortsetter han.

– Når norske myndigheter på toppen av dette nærmest bønnfaller oss om å ikke reise utenlands, samt opplyser at de ikke kan garantere for konsulær bistand, gjør vi nok klokt i å tilbringe vinterferien her hjemme, sier Handeland.

Nesten én av fem på hytta
Over halvparten av de spurte i den landsrepresentative undersøkelsen sier de vil tilbringe vinterferien på egen hjemmeadresse. I tillegg svarer 17 prosent at de vil feriere på enten hytte eller hotell i Norge.

– De aller fleste virker å ta myndighetenes reiserestriksjoner på høyeste alvor. Og når skiferien til Alpene eller late dager i varmere strøk uteblir, viser tallene at vi nordmenn er flinke til å gjøre det vi kan for å få en herlig vinterferie her hjemme i Norge, sier Andreas Handeland.

Han understreker viktigheten av å ha en god reiseforsirking i ryggen også her hjemme.

– Mange forbinder nok reiseforsikringen med sol og sommer utenfor Norges grenser, men faktisk gjelder den fra du forlater din egen hjemmeadresse. Norge er et dyrt ferieland, og da er det godt å vite at reiseforsikringen eksempelvis dekker avbestilling av reise grunnet sykdom, forsinkelser, tyveri eller tap av gjenstander og mye annet, sier Handeland.

Tilleggsinfo:
Undersøkelsen viser også at 19 prosent av de spurte sier de ikke har vinterferie, og fem prosent sier de dropper den for å spare penger til senere ferier.

Undersøkelsen er gjennomført av analyseinstituttet YouGov. Det er i perioden 3. – 7. februar gjennomført til sammen 1.005 CAWI-intervjuer med personer i alderen 18+ år.

Andreas Bibow Handeland, kommunikasjonssjef i Europeiske Reiseforsikring, advarer på det sterkes å reise utenlands i vinterferien. Med gjeldende reiseråd vil ikke slike turer bli dekket av forsikringen. (Foto: If)
Del:
Annonse