13. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det kan bli mye snø Østafjells de neste timene og dagene slik som denne grafikken viser. (Grafikk: Meteorologisk Institutt)

Vinteren er ikke over ennå – mer snø i vente

Etter uker med kulde og nesten ikke nedbør, kom det litt nysnø mandag. Det førte til glatte veier og en rekke ulykker og hendelser i trafikken. Nå er det varslet enda mer snø over Østlandet og Varsom.no har satt farenivået til gult nivå.
Annonse

Fra i ettermiddag er det ventet snø over Østlandet og det er meldt om mellom fem og 15 centimeter med snø enkelte steder det nærmeste døgnet.

Men snøværet vil fortsette gjennom kvelden og natt til onsdag, hvor det vil øke på. Torsdag vil det også snø det meste av dagen, men skal vi tro yr.no rett så vil det bli varmegrader på torsdag kveld og da vil nedbøren gå over til regn. Det kan potensielt gi enda mer utfordrende kjøreforhold enn det snøføret allerede har gitt.

Annonse

Det meste av snøen er ventet vest for Oslo – det vil blant annet si gamle Buskerud som Drammen og Eiker er en del av.

Lengre kjøretider og vanskelig framkommelighet mange steder er konsekvensen av slike forhold. Det så vi klart i går da flere vogntog hadde problemer – blant annet på E18 gjennom Drammen og Lier.

Oppfordringen er derfor klar: Kjør forsiktig og ta det med ro.

Del:
Annonse