17. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det er lite smittetrykk i Drammen og Øvre Eiker og situasjonen har endret seg dramatisk de siste månedene. (Illustrasjon: Kjersti Werge-Olsen)

Lite ukjent smitte – bare ett nytt smittetilfelle siste døgn

Én person bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. Vedkommende er nærkontakt av tidligere påvist tilfelle. I Øvre Eiker er det nok et døgn uten at det er påvist ny smitte.
Annonse

– Det er veldig gledelig at den gode trenden vi har hatt i Drammen kommune den siste tiden ser ut til å fortsette. Med ett unntak har vi nå tre og en halv uke bak oss med færre enn ti nye smittetilfeller om dagen. Dette er veldig bra og bidrar til at vi har god kapasitet til å drive god og systematisk smittesporing rundt de tilfellene vi har, sier kommuneoverlege John David Johannessen i Drammen kommune.

I løpet av de siste 14 dagene er det påvist 35 nye smittetilfeller. Dette er ti tilfeller færre enn det som ble rapportert i går for den foregående toukersperioden.

Annonse

Dagens smittetall for de siste 14 dagene er faktiske det laveste tallet på nøyaktig fire måneder. Ikke siden 16. oktober i fjor har det vært færre enn 35 tilfeller den siste toukersperioden. 16. oktober rapporterte Drammen kommune om 32 tilfeller, men siden da har altså tallet ligget høyere enn dagens rapporterte tall på 35. På det verste, 17. november i fjor, ble det rapportert om 666 nye smittetilfeller de siste to ukene.

– Nå er vi heldigvis langt unna et sånt smittetrykk, og med mange dager med så lave smittetall som det vi har bak oss nå, er vi også relativt trygge på at det er lite ukjent smitte i omløp i Drammen kommune for tiden, sier kommuneoverlegen.

Siden begynnelsen av mars har 2.412 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 46 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Ingen nye smittetilfeller
Kommuneoverlegen melder om at det ikke har blitt bekreftet nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet.

Det er med dette registrert totalt 258 bekreftede tilfeller av Covid-19 i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 53 er smittet i 2021.

Del:
Annonse