17. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Kommuneoverlegene Anne Aune og John David Johannessen kan glede seg over null nye smittede det siste døgnet i henholdsvis Øvre Eiker og Drammen.

Ingen nye smittetilfeller siste døgn i Drammen og Øvre Eiker

Det er ikke meldt om noen nye smittetilfeller i Drammen eller Øvre Eiker i løpet av det siste døgnet. Dette er første gang siden 4. oktober at det ikke påvises koronasmitte hos noen personer i Drammen i løpet av et døgn.
Annonse

– Siden forrige smittefrie døgn er det påvist 2.103 smittetilfeller i Drammen kommune, og det var en lengre periode i fjor høst hvor Drammen kommune hadde det høyeste smittetrykket i hele landet. Mange har opplevd tøffe tak på ulike måter under pandemien, så i dag er det lov å glede seg ekstra over at vi har klart å redusere smittetrykket så mye at vi går gjennom et døgn uten smitte, for første gang på 137 dager, sier kommuneoverlege John David Johannessen i Drammen kommune.

Kun fem ganger siden 1. september har Drammen kommune rapportert om smittefrie døgn. For under en måned siden var smittetallene såpass høye at kommuneoverlegen ytret et håp om redusert smittetrykk og at det ville bli mulig å ligge stabilt under ti smittetilfeller om dagen. Kort tid etterpå skjedde det et markant fall i antall nye smittetilfeller som ble rapportert hver dag, og 24 av de 25 siste dagene har nå hatt færre enn ti nye tilfeller om dagen. 20 av disse 25 dagene har hatt fem eller færre rapporterte tilfeller.

Annonse

– Vi forventet nok at vi skulle lenger ut på våren før vi kunne rapportere om null nye smittede i løpet av et døgn. Men det er selvfølgelig veldig gledelig når vi kan gjøre det allerede nå. De siste ukene har vi sett hvordan vi sammen kan redusere smittetrykket i kommunen. Innbyggerne har gjort en stor innsats ved å følge smittevernreglene og ta vare på seg selv og sine nærmeste. Vi har hatt strenge tiltak som har grepet inn den enkeltes hverdagsliv, men innbyggerne har stilt lojalt opp på en imponerende måte. Tiltakene har virket, og vi kan derfor glede oss over kun et fåtall nye smittede de siste dagene og ukene, sier Johannessen.

Kommuneoverlegen er spesielt glad for at smittetrykket er så lavt som det er nå, når samfunnet har gjenåpnet mye aktivitet og ulike tilbud. Dette gjør det forhåpentligvis tryggere for alle dem som har kunnet ta opp igjen fritidsaktiviteter eller benytte seg av andre tilbud som har vært stengt en lengre periode.

Siden begynnelsen av mars har 2.412 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 46 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Ingen nye smittetilfeller
Kommuneoverlegen melder om at det ikke har blitt bekreftet nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet. Det er fjerde dag på rad kommunen melder om null nye smittetilfeller.

Det er fortsatt registrert totalt 258 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 53 er smittet i 2021.

Del:
Annonse