23. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Slik ser de nye nettsidene ut som skal få oss til å bli bedre til å samvirke med kommunen. (Skjermdump)

Øvre Eiker kommune lanserer nye medvirkningssider

For Øvre Eiker kommune er det viktig at innbyggere og kommuneorganisasjon kan samarbeide om å løse utfordringer vi møter, og om å slippe fram mulighetene i Øvre Eiker-samfunnet. Som et ekstra verktøy i verktøykassa for å jobbe med dette, lanserer kommunen nå medvirkningssidene sammenskapervi.no.
Annonse

Første prosessen ut er kommuneplanen, hvor kommunen inviterer alle innbyggere til å mene noe om åtte ulike temaer, pluss kommunenavn. Det sistnevnte trodde vel de fleste av oss var lagt død for en stund siden, men her det ser det ut til at noen ønsker en «omkamp» på navnevalget.

Hva kan sammenskapervi.no brukes til?
Sammenskapervi.no gir muligheter til å diskutere forslag og tekster, til å planlegge møter med for- og etterarbeid og til at innbyggere kan komme med sine egne forslag og diskutere dem. Etter hvert som kommunen får erfaring med hvordan nettsidene fungerer, vil nye funksjoner bli rullet ut, og nye prosesser kommer.

Annonse

Så hvis du går og mener at kommunen burde jobbe på en annen måte med sårbare barn og unge, næringsliv eller eldreomsorg, så er tida nå inne til å si din mening på sammenskapervi.no.

I tillegg kan grendeutvalg og andre lag og foreninger få sine egne sider på sammenskapervi.no, med mulighet for dialog.

Har kommunen fått nye nettsider?
Sammenskapervi.no er et supplement til kommunens vanlige nettside ovre-eiker.kommune.no, så kommunen har ikke fått nye nettsider. Mens de vanlige nettsidene egner seg godt for informasjon ut fra kommunen, har de ikke funksjonalitet knyttet til dialog og samskaping.

Det ivaretar sammenskapervi.no. I motsetning til facebook er det også lettere å ta vare på det som kommer inn på sammenskapervi.no for ettertiden, og å sikre at diskusjonen holder god kvalitet, heter det i en pressemelding fra kommunen.

Sammenskapervi.no utvikles i samarbeid med Smartbynettverket, som består av en rekke byer og kommuner fra hele Norge. Trondheim kommune står for den tekniske biten, og derfor vil i en overgangsperiode en del e-poster fra sammenskapervi.no komme som e-poster fra Trondheim kommune. Basisen er den frie programvaren Decidim, som er utviklet i Barcelona.

Klikk her for å se en presentasjonsfilm av Sammen skaper vi.

Del:
Annonse