20. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Ordfører Monica Myrvold Berg har all grunn til å smile nå som smittetallene i kommunen er gått dramatisk ned de siste uke og at byen har null smittede for andre dag på rad.

Ingen nye smittetilfeller i Drammen og Øvre Eiker

Det er ikke meldt om noen nye smittetilfeller verken i Drammen eller Øvre Eiker i løpet av det siste døgnet. Dette er første gang på nesten et halvt år at det går to dager på rad uten at det påvises nye tilfeller av koronasmitte i Drammen.
Annonse

Ordfører Monica Myrvold Berg synes det er veldig gledelig at smittetrykket i Drammen kommune nå er på sitt laveste nivå på rundt fem måneder.

– Vi har en fryktelig krevende periode bak oss. Nå ser det heldigvis mye lysere ut. Vi kan glede oss over at vaksineringen er i gang, smittetallene er gode, og vi nærmer oss etter hvert varmere vær og dårligere forhold for virusspredning. Vi jobber hele tiden for at vi skal få flere vaksinedoser til Drammen, sånn at innbyggerne kan vaksineres så fort som mulig. I løpet av noen måneder håper jeg alle som ønsker vaksinen, skal ha fått den og at vi kan komme tilbake til det som i langt større grad oppleves som en normal hverdag, sier ordføreren.

Annonse

Hun er klar over at det siste året har vært svært tøft for mange. Pandemien har rammet ulikt. Mange har mistet jobben eller vært permitterte. Andre har mistet sosial kontakt med familie og nære venner, og mange har i lengre perioder mistet fritids- og aktivitetstilbud.

– Pandemien har preget livet til alle i snart ett år. Dessverre har både lokale og nasjonale myndigheter vært nødt til å innføre veldig inngripende tiltak som har begrenset hverdagen for alle innbyggerne våre. Ingen ønsker å gjøre dette, men for Drammen kommunes del måtte vi gjøre dette for å begrense smittespredningen, sier Monica Myrvold Berg.

Var høyest i landet
Ut fra folketallet hadde Drammen kommune det høyeste smittetrykket i hele Norge i fjor høst. Det tar tid å snu smittespredningen og få den ned på et så lavt nivå som Drammen ligger på nå.

– Men vi har klart det, takket være innbyggernes imponerende innsats og et meget kompetent smittevernmiljø i Drammen kommune som gjennom det omfattende smittesporingsarbeidet har kartlagt de smittede personenes nærkontakter og klart å bryte smittekjeder. Så vi kan alle sammen gi oss selv et klapp på skulderen og takke hverandre for den innsatsen vi har lagt ned de siste månedene. Samtidig må vi fortsatt være flinke til å holde avstand til hverandre og ikke utsette oss selv eller andre for smittefare. Dette må vi nok være forberedt på å gjøre helt fram til alle som ønsker vaksinen, har fått den, sier ordfører Monica Myrvold Berg.

Siden begynnelsen av mars har 2.412 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 46 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Ingen nye smittetilfeller for femte dag på rad
Kommuneoverlegen melder om at det ikke har blitt bekreftet nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet, for femte dag på rad.

Det er registrert totalt 258 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 53 er smittet i 2021.

Del:
Annonse