24. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Kontroll-leder Øivind Brinchen er godt fornøyd med dagens kontroll på Herstrøm selv om veldig mange av de 91 kontrollerte måtte børste snø av bilene sine før de fikk kjøre videre.

Bilister børstet snø mens vegvesenet og politiet fulgte med

Statens Vegvesen og Utrykningspolitiet (UP) hadde storkontroll på Fv. 283 - Herstrøm i hele dag. En bilist måtte parkere bilen for alt som virket av lys var ett parklys. En ung mann fra Midt-fylket ble tatt uten gyldig førerkort og måtte bli hentet.
Annonse

– Det har gått rolig for seg selv om vi har kontrollert mange bilister i løpet av dagen i dag, sier kontroll-leder for Statens Vegvesen, Øivind Brinchen til Eikernytt.no nå i kveld.

Han berømmer rolige og forståelsesfulle bilister selv om de både fikk pålegg om børsting av snø og mangellapper.

Annonse

Gjennomgangstemaet i dagens snøvær var nemlig dårlig børstede biler og bilistene sto på rekke og rad med kosten før de fikk reise videre. Snø og is på bilen utgjør nemlig en slik sikkerhetsrisiko at det gis bruksforbud på bilen inntil det er fjernet. Et aldri så lite tips til andre bilister som skal ut på veiene i disse dager.

Tatt for kjøring uten førerkort
En ung mann fra Midt-Fylket ble henvist til parkeringsplassen og måtte hentes av bekjente for å komme seg hjem. Han var nemlig blitt stoppet på E18 for vel en uke siden og fratatt førerkortet ettersom han kjørte for fort med henger på servicebilen.

På grunn av prøvetid på førerkort og seks prikker fra før, ble det beslaglagt av politiet, men det stoppet altså ikke den unge mannen fra å kjøre videre i jobbsammenheng. Og til tross for at han hadde kontrollvarsling i bilen, ble han vinket inn på Herstrøm i dag. Det betyr nye bøter og ennå lenger tid før han får tilbake førerkortet. I tillegg blir han trolig arbeidsledig på grunn av dette.

Bra dekk og lastsikring
Ifølge Øivind Brinchen var det god standard på dekkene på bilene som ble kontrollert og det var bra med lastsikring på lastebilene. To personbiler fikk bruksforbud på grunn av manglende EU-kontroll og én hadde ikke betalt omregistreringen. Etter å ha fikset det på stedet, fikk vedkommende kjøre videre. De to andre måtte la bilen stå.

Verst var det med bilisten som i snøføyka i dag kjørte med kun ett parklys som virket på hele bilen. Ellers var det mørk – både foran og bak. Den ble selvsagt stående på igjen plassen.

Ettersom det var størst fokus snø og lys i denne kontrollen var det bare to som ble tatt uten å bruke sikkerhetsbelte. Ingen mobilgebyr denne gang.

En UP-patrulje deltok også i kontrollen – rett og slett ved en tilfeldighet. De hadde selv planer om å ha kontroll her – og visste ikke om vegvesenets kontroll. Dermed kunne de ta seg av en del av oppgavene – som det å kjøre uten gyldig førerkort.

Her se du bilder fra dagens kontroll på Herstrøm.

91 bilister ble vinket inn på Herstrøm. Kontrollen holdt på helt til 18.30 i kveld.
UP på plass i samhandling med Statens Vegvesen.
Varebil med 300 kilo overlast. Her måtte noe av lasten settes igjen før de kunne kjøre videre. Men de slapp unna med en advarsel ettersom det ikke var mer enn 300 kilo over grensen.
Stian Oseth (t.v.) følger med på trafikken og vinker inn bilister som de vil kontrollere.
Den ene bilen etter den andre ble vinket inn og totalt ble 91 biler sjekket i løpet av dagens kontroll på Herstrøm.
Kvinnen som kjørte denne bilen ville ikke stille opp på bilde, men børste snø – det måtte hun.
Biler på rekke og rad der fører måtte ut med snøbørsten.
UP hadde planer om en egen kontroll på Herstrøm i dag, men hadde ikke noe imot å slå seg sammen med vegvesenets folk.
Del:
Annonse