25. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Biblioteket i Hokksund holder åpent i hele vinterferieuka og har to verksteder gående for barn mellom 10 og 13 år, men det blir ikke Fifa-spill slik det pleier. (Arkivbilde)

Verksteder på biblioteket i vinterferien

Det er dårlige tider for aktiviteter og arrangementer på bibliotekene om dagen, selv om det nærmer seg vinterferie i Øvre Eiker. På biblioteket i Hokksund kan du imidlertid delta på hobbyverksted – om du er mellom 10 og 13 år, vel og merke.
Annonse

Lag din egen avis
Vil du lære mer om hva en avis er, og hvordan du kan lage din egen? Vår bibliotekar Marie har tidligere jobbet som journalist, og vil holde et lite verksted i vinterferien med avis som tema. Det blir først opplæring i hva en typisk avis-side består av, og så kan barna få lov til å være kreative med papir, saks og tegnesaker og lage sin egen avis.

Vi holder verkstedet i magasinet på biblioteket, der det er plass til å holde avstand mellom deltakerne. Deltakelse er gratis, men alle må være påmeldt, og dette gjøres ved å sende en e-post med navn og alder på deltaker til [email protected]

Annonse

Tirsdag 2. mars kl. 12.00 – 14.00.

Bokmerkeverksted
Bokbamsen vår feirer 20 år i år, og i den anledning har vi økt oppmerksomhet på lesing og leseglede blant barn i år. Og alle som leser bøker trenger et kult bokmerke! På dette verkstedet kan barna lage sine egne bokmerker, og bli med på den årlige bokmerke-konkurransen til biblioteket. Kunstner og kunstlærer Eva Beate viser teknikker og hjelper til med det kreative underveis. Veiledende aldersgrense er 10-13 år.

Vi holder også dette verkstedet i magasinet på biblioteket, der det er plass til å holde avstand mellom deltakerne. Deltakelse er gratis, men alle må være påmeldt, og dette gjøres ved å sende en e-post med navn og alder på deltaker til [email protected]

Torsdag 4. mars kl. 12.00 – 14.00.

Lån utstyr i BUA – kom deg ut!
Hvis det ikke frister med hobbyaktiviteter innendørs, tilbyr biblioteket i Hokksund også gratis utlån av sports- og fritidsutstyr gjennom BUA. Her kan du låne ski, skøyter, akematter, alpin- og snowboardutstyr og mye, mye mer i en hel uke av gangen. Det eneste du trenger er et lånekort på biblioteket.

I høysesongen er BUA forbeholdt lånere som er bosatt i Øvre Eiker.

Biblioteket i Hokksund har vanlige åpningstider hele uken, fra kl. 11-19 mandag til torsdag og fra kl. 11-15 fredag og lørdag.

BUA stenger alltid en halvtime før biblioteket. Utstyr kan kun lånes og leveres i BUAs betjente åpningstid.

Filialene på Fiskum og i Skotselv er ikke betjent i vinterferieuka.

Del:
Annonse