13. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Drammen kommune får nå flere doser og vil vaksinere opp mot 1.000 ansatte i helsesektoren i løpet av neste uke. (Illustrasjon)

Vil vaksinere 1.000 ansatte i helsesektoren i Drammen

Kommende uke vil Drammen kommune kunne vaksinere opp mot 1.000 ansatte i helsesektoren takket være større leveranser av Astra Zeneca-vaksinen. Siste døgn var det kun ett smittetilfelle i Drammen og ingen i Øvre Eiker.
Annonse

Én person bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. Det er foreløpig ikke kartlagt noen sikker smittevei i dette tilfellet. I Øvre Eiker er det fortsatt ingen nye smittede for sjette dag på rad.

– Vi kan ikke forvente at vi skal gå mange dager på rad uten smittetilfeller på denne tiden av året. Men det er veldig gledelig at smittetallet fortsetter å være veldig lavt, og vi har bare hatt ti tilfeller i hele kommunen i løpet av de siste sju dagene, sier kommuneoverlege John David Johannessen i Drammen kommune.

Annonse

I løpet av de siste 14 dagene er det registrert 24 nye smittetilfeller i Drammen kommune. Dette er to tilfeller færre enn det som ble rapportert for den foregående toukersperioden i går.

Kommer flere doser
Drammen kommune har fått beskjed om at det neste uke kommer et høyere antall vaksinedoser til helseansatte enn tidligere antatt. Det er leveransen av Astra Zeneca-vaksinen som blir større enn det som først ble meldt. Denne vaksinen anbefales til personer under 65 år uten særlig høy risiko for alvorlig sykdom og til helsepersonell. Det er Folkehelseinstituttet som har besluttet at de ekstra vaksinene som sendes ut til kommunene neste uke, skal forbeholdes helsepersonell.

Rundt 800 doser av Astra Zeneca-vaksinen leveres neste uke. Inkludert de 200 dosene som ble levert denne uka, vil det være mulig å vaksinere rundt 1.000 ansatte i helsesektoren i Drammen kommune i løpet av neste uke. I tillegg kommer det nærmere 1.200 doser av Pfizer-vaksinen. Disse dosene skal brukes til førstegangsvaksinering og andregangsvaksinering av innbyggerne, i tillegg til at en andel også av disse dosene går til helsepersonell.

– Det er viktig for oss å få vaksinert helsepersonellet vårt. Derfor er det bra at vi får et høyere antall vaksinedoser enn vi har regnet med, sier kommuneoverlege John David Johannessen.

Har egne lister
Drammen kommune har utarbeidet en liste over hvordan helsepersonellet skal prioriteres i vaksinasjonskøen. Totalt er det rundt 3.000 helsepersonell i kommunen. Dette inkluderer også helsearbeidere i kommunen som ikke har Drammen kommune som direkte arbeidsgiver. Helsepersonell ansatt i et helseforetak eller med driftsavtale med et helseforetak, blir vaksinert gjennom spesialisthelsetjenesten. Med større leveranser går det raskere å få vaksinert større grupper av helsepersonellet.

Siden begynnelsen av mars har 2.413 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 46 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Ingen nye smittetilfeller
Kommuneoverlegen melder om at det ikke har blitt bekreftet nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet, for sjette dag på rad.

Kommuneoverlegen vurderer smittemiljøet som lavt.

Det er registrert totalt 258 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 53 er smittet i 2021.

Del:
Annonse