23. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Skjermdump av siden der du kan gå inn og stemme – blant andre ting.

Drar i gang debatten om navnebytte til Eiker – igjen

(Oppdatert kl. 00.40) Våren 2018 var det en passe «heftig» debatt om Øvre Eiker skulle skifte navn til bare Eiker. Det var Adrian Tollefsen i Høyre som fremmet forslaget. Nå er det tatt opp igjen.
Annonse

Selv om det ble et flertall for å utrede forslaget fra Tollefsen i 2018 har det vært rimelig stille om saken siden. De fleste partitoppene den gang var heller ikke veldig positive til navneendringen om vi skal tro lokalavisene rett våren 2018.

Det er også en prislapp forbundet med en slik navneendring og det ble i 2018 estimert kostnader til rundt 400.000.

Annonse

Nå er det avdelingen for kultur og livskraft som har tatt opp saken igjen i forbindelse med sin nye satsing «sammenskapervi.no» som vi omtalte for kort tid siden. Her kan du blant annet stemme over forslaget om navnebytte, men du må registrere deg og logge deg inn med brukernavn og passord.

Forslaget skal også behandles i forbindelse med revideringen av kommuneplanen.

– Navnedebatten kommer fra planprogrammet, som et enstemmig kommunestyre har vedtatt. Det er altså på oppdrag fra kommunestyret at planavdelingen og vi legger til rette for diskusjon, presiserer kommunalsjef Christer Best Gulbrandsen.

Forslaget underbygges blant annet med en video der ordfører Knut Kvale argumenterer for et navneskifte. Men Jon Wold går imot – som en viktig balanse i videoen.

Se videoen her:

Hvordan skal Øvre Eiker kommune være i 2033?
For Øvre Eiker kommune er det viktig at innbyggerne og kommuneorganisasjonen kan samarbeide om å løse utfordringer vi møter, og om å slippe fram mulighetene i Øvre Eiker-samfunnet. Som et ekstra verktøy i verktøykassa for å jobbe med dette, er lanseringen av «sammenskapervi.no». Første prosessen ut er kommuneplanen, hvor de inviterer alle innbyggere til å mene noe om åtte ulike temaer, pluss kommunenavn.

Du kan se video om hvordan du går inn på sidene her:

For å gjøre det litt enklere har vi lagt ut en egen spørreundersøkelse her på Eikernytt.no hvor du kan si om du vil bytte navn eller ikke til Eiker – helt uten innlogging eller sporing.

Del:
Annonse