17. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Ingen påviste med koronavirus det siste døgnet heller. Det lover godt, men kommunene advarer mot å slippe oss helt løs. (Illustrasjon)

Nytt døgn uten påvist smitte i Drammen og Øvre Eiker

Det er ikke meldt om noen nye smittetilfeller i verken i Drammen eller Øvre Eiker i løpet av det siste døgnet. Det betyr at det kun har vært ett smittetilfelle i løpet av de fem siste dagene i Drammen.
Annonse

– Dette har vært en veldig god uke når vi ser på antall med påvist smitte. Men vår situasjon er forskjellig fra områdene rundt oss. Vi hørte fredag statsministeren fortelle om bekymring for situasjonen i Norge. Det er en forventning om krevende tider med økende smittespredning, og regjeringen viderefører betydelige smitteverntiltak for å begrense dette, sier kommuneoverlege John David Johannessen.

Det er fortsatt virusmutasjoner i kommuner nær Drammen, og disse virusmutasjonene har vist seg å være ekstra smittsomme. Derfor er det viktig at hver eneste innbygger fortsatt følger smittevernrådene og unngår situasjoner hvor det kan være fare for å bli smittet.

Annonse

Var engelsk variant
Ett tidligere omtalt smittetilfelle, der det var mistanke om den engelske virusvarianten, er nå blitt analysert hos Folkehelseinstituttet. Analysene viser at personen som har fått påvist koronasmitte tidligere, var smittet av den engelske varianten.

– I Drammen er det vår oppgave å fortsette den gode innsatsen som allerede blir gjort. Hold avstand, vask hendene, vær hjemme når du er syk og ta koronatest. Det nytter, sier Johannessen.

I løpet av de siste 14 dagene er det registrert 19 nye smittetilfeller i Drammen kommune. Dette er tre tilfeller færre enn det som ble rapportert for den foregående toukersperioden i går.

Siden begynnelsen av mars har 2413 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 46 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Ingen nye smittetilfeller
Kommuneoverlegen melder om at det ikke har blitt bekreftet nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet.

Det er med dette registrert totalt 258 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 53 er smittet i 2021.

Del:
Annonse