16. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Russ 2021

Eiker-russen delte ut sjokoladehjerter og munnbind på flere steder i Øvre Eiker i forbindelse med vinterferieutfarten og vil være å se fram til 7. mars. Her står Anton Aulie Kirsch og Morten Steinsholt.

Russen skaper oppmerksomhet om smittevern i vinterferien

I vinterferieukene er det mange som reiser gjennom Øvre Eiker på vei til hytta. Kommunen har engasjert en gjeng med russ for å bidra til å ivareta smittevernet på de typiske stoppestedene på hyttetrafikken på veien.
Annonse

Ungdommen har stått klare utenfor de typiske stoppestedene langs hovedfartsårene E134 og riksvei 35, som Langebru, Eikersenteret, Kiwi Lerberg, Jafs og Deli de Luca. Her har de stått på de mest populære utfartsdagene siden 19. februar. Det skal de gjøre til og med 7. mars, og førstkommende fredag er det jentegruppa sin tur.

Russen deler ut munnbind og sjokoladehjerter til besøkende som vil ha, og er flankert av store plakater som i en vennlig tone skal minne de gjennomreisende på å ivareta smittevernet.

Annonse

Stuntet er et samarbeid mellom kommunen og næringslivet. I tillegg til dette utføres det jevnlig smittevernkontroller på serverings- og skjenkesteder samt i butikkene.

Håper på en feiring sammen
De 22 russegutta fra «Revolt 2021», og 23 russejentene fra «Off your rocker 2021», har først og fremst fått positiv respons fra kundene. De to russegruppene, som består av elever fra både Øvre Eiker og nabokommunene, håper det blir mulig å feire russetiden sammen, slik som fjorårets russ kunne gjøre.

Amrit Mehmi og Phillip Nerdrum.

– Vi synes så klart koronapandemien har vært veldig kjip, og vi har allerede gått litt glipp av mye. Men vi holder oss til reglene i håp om at det skal gå over kjappest mulig, både for oss ungdommer og for alle andre i landet, sier gutta fra Revolt.

De holder fremdeles håpet oppe om å kunne ha en viss feiring etter 13 lange år med skole, selv om de forstår at den kanskje vil bli noe annerledes enn tidligere.

Anders Walstad og Kristian Svalland Varlo.

Del:
Annonse