22. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Kommuneoverlege John David Johannessen i Drammen sier de får 2.000 doser med Moderna-vaksinen og kan øke tempoet i vaksineringen fra uke 10.

Tre nye smittetilfeller i Drammen – ett i Øvre Eiker

Tre personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. I Øvre Eiker er det ett nytt tilfelle.
Annonse

Den ene som nå har fått påvist smitte i Drammen er nærkontakt av tidligere påvist tilfelle, mens det er mistanke om smittevei for en annen. For den siste er smitteveien foreløpig ukjent. Smittesporingen pågår fortsatt for de to sistnevnte.

– Det ene tilfellet hvor smitteveien er kjent, knyttes til et pågående utbrudd utenfor Drammen kommune. Vi har også mistanke om at ytterligere ett av dagens tre smittetilfeller kan knyttes til et annet pågående utbrudd utenfor vår kommune, sier kommuneoverlege John David Johannessen.

Annonse

Det har i lengre tid vært registrert få smittetilfeller pr. dag i Drammen kommune. Det er som vanlig gjennomført smittesporing knyttet til hvert enkelt tilfelle, og mange av tilfellene som har vært påvist de siste ukene, har en bekreftet eller mistenkt smittevei ut av Drammen kommune.

John David Johannessen understreker at situasjonen fortsatt er skjør, selv om Drammen kommune den siste tiden har hatt langt lavere smittetall enn noen turte å drømme om da vi gikk inn i 2021. Årsaken til at situasjonen er skjør er at smittetrykket er såpass høyt i kommuner nær Drammen og at det er flere muterte virusvarianter i omløp.

Får Moderna-vaksine
Drammen kommune har tidligere varslet at det ikke blir noen førstegangsvaksinering av innbyggere i uke 8 og 9, altså denne og neste uke. Vaksinedosene som kommunen har fått tildelt fra nasjonale helsemyndigheter, dekker kun behovet for andregangsvaksineringen. Men i går kom det beskjed om at Drammen får den første leveransen av Moderna-vaksinen i neste uke.

Denne leveransen inneholder 2.000 doser, men det er foreløpig det uklart når disse dosene leveres. Dersom leveringen skjer tidlig i uka, vil det være mulig å få gjennomført førstegangsvaksinering av en god del innbyggere neste uke likevel. Men dersom leveringen skjer i slutten av uka, kan det hende at vaksineringen blir skjøvet til begynnelsen av uke 10.

– Det er uansett gledelig at vi får 2.000 doser av Moderna-vaksinen. Vi regner også med å få nye doser av de øvrige vaksinene også til uke 10, så vi vil antakeligvis ha et rekordhøyt antall vaksinedoser til vaksinering av innbyggerne i slutten av uke 9 eller begynnelsen av uke 10, sier kommuneoverlege John David Johannessen.

Siden begynnelsen av mars har 2.417 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 46 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Ett nytt smittetilfelle
Kommuneoverlegen melder om at det har blitt bekreftet ett nytt smittetilfelle med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet.

Personen er svært sannsynlig smittet på egen arbeidsplass i en annen kommune, der det er flere smittede. Det er få nærkontakter. Kommuneoverlegen vurderer derfor smittemiljøet som oversiktlig.

Det er med dette registrert totalt 259 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 54 er smittet i 2021.

Del:
Annonse