19. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

MÅTTE BERGES: Her blir bilene hentet av bergingsbil. Politiet til venstre i bildet. (Foto: Alexander Jansen / Drm24)

UP hadde kontroll i 90-sona – så smalt det og en bil havnet på taket

To biler kolliderte i forbindelse med en fartskontroll på E134 ved Ytterkollen tirsdag ettermiddag. Det er langt fra første gang det skjer ulykker i forbindelse med politiets kontroller.
Annonse

E134 ble stengt retning Mjøndalen fra Drammen da ulykken inntraff like etter klokken 13.00. Ved 14.00-tiden melder Veitrafikksentralen at strekningen ble gjenåpnet for trafikk.

Det var Drammen Live 24 som omtalte saken først.

Annonse

Ulykken inntraff omtrent der to-felt-strekningen mot Mjøndalen begynner. Ifølge politiet skal to biler ha kollidert, hvorpå den ene havnet på taket.

Begge førerne er fraktet til legevakt for sjekk, og skal ikke være alvorlig skadd.

Fartskontroll på stedet
Ifølge politiet ble det avholdt fartskontroll på stedet når ulykken inntraff.

– I forbindelse med at en bil skal ha kjørt ut fra kontrollen etter å ha blitt stoppet, skal en bil som kom kjørende ha bremset. Bilen bak den igjen kjørte inn i bilen foran bakfra, sier operasjonsleder Anne Meyer i politiet til DRM24.

En av de to involverte bilen havnet deretter på taket etter det som skal ha vært et kraftig sammenstøt. Begge bilene måtte hentes av bergingsbil.

I forbindelse med fartskontrollen fikk tre bilførere beslaglagt førerkortet på stedet for høy fart. Fartsgrensen på stedet er 90 km/t. Høyeste fart var 144 km/t.

11 andre bilførere ble bøtelagt i kontrollen.

Mange ulykker
Et enkelt Google-søk gir en lang rekke resultater om ulykker i forbindelse med trafikkontroller. Det har også skjedd på denne strekningen tidligere. Med en fartsgrense på 90 km/t oppstår det lett farefulle situasjoner ved politiets stopp-post.

Del:
Annonse