18. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Vaksinering Øvre Eiker

Ingvald Tenold på 87 år fikk 12. februar sin første dose med korona-vaksine av Eva Herfindal. Nå står aldergruppen under i kø, men innloggingen på «Helseboka» takler ikke pågangen og folk er frustrerte.

Har ledige vaksinetimer – men dataserver takler ikke pågangen

Øvre Eiker har ledige timer for vaksinering og har sendt ut SMS til personer mellom 78 og 84 år. Problemet er bare at dataserveren til Helseboka ikke takler pågangen. Mange pårørende til eldre som forsøker å logge inn fortviler.
Annonse

Dette er meldingen som kommunen gikk ut med i dag:

Vi har ledige timer for vaksine neste uke – i første omgang for personer mellom 78 og 84 år. Har du, eller noen du kjenner, fått tilbud om vaksine på SMS i ettermiddag, klikk på lenken i meldingen og bestill time så snart som mulig. PS: Får du feilmelding, prøv igjen om et minutt eller to – dette skyldes mye trafikk på serverne til Helseboka.

Annonse

Ifølge kommunikasjonsrådgiver i Øvre Eiker kommune, Cathrine Grøner, er det trolig flere kommuner som opplever problemer med innlogging i kveld. Hun sier på henvendelse fra Eikernytt.no at de er i kontakt med leverandøren av løsningen.

– Alle kommer inn, men folk må prøve flere ganger, sier hun.

Krasse reaksjoner
Det har ikke manglet på reaksjoner på at innlogging og SMS-lenker ikke fungerer som de skal. Ettersom dette dreier seg om eldre mennesker med ofte begrenset datakunnskap, er det pårørende som må stå for innlogging og annen hjelp.

Her er noen av reaksjonene som vi har anonymisert – og svarene fra Øvre Eiker kommune:

Bruker:
Dette er for tungvint og vanskelig. Min mor kan ikke dette med sin doro! Hun har dessuten fått beskjed om at hun blir oppringt når det er hennes tur……så dette stemmer ikke så eller?

Øvre Eiker kommune:
Kommunen har forsøkt å ringe til alle over 85 år. Vi har fått tak i de fleste, men ikke alle.

Bruker:
Har prøvd flere ganger i dag, vi får ikke brukt linken som er sendt på SMS. Familiemedlemmene jeg prøver å hjelpe er over 80 år og klarer ikke dette alene. Hvordan kan man da bestille time?

Bruker:
Samme her. Funker ikke.

Øvre Eiker kommune:
Dette skyldes en serveroverbelastning hos Helseboka. Hvis du er registrert som verge for familiemedlemmet ditt og ber dem sende lenken til deg, kan du forsøke å åpne logge inn for vedkommende (med den andre personens BankID) – det kan hende du må prøve mange ganger.

Bruker:
Jeg logget meg inn med bankid, gikk på timebestilling vaksinekø. Kom opp timebestilling vaksinekø Øvre Eiker med melding om mottaker tar ikke imot timeforespørsler.

Bruker:
Jeg tror kanskje dere ikke forstår hvor vanskelig dette er for en eldre person som ikke har god kunnskap om teknologi. Det er nok ikke bare min familie som vil slite i dette tilfelle. I mitt tilfelle vet de ikke hvordan de videresender en link engang. Kan de ikke ringe noen på mandag f.eks. og bestille time over telefon?

Øvre Eiker kommune:
Det er en serveroverbelastning hos Helseboka. Prøv igjen, så kommer du inn etter hvert.

Og slik fortsetter kommentarene på kommunens Facebookside. Les mer her:

https://www.facebook.com/oeiker/posts/1778640515638111

Del:
Annonse