19. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

TV2-oppslag

Skjermdump av TV2s oppslag om hets av barnevernansatte etter TV-program.

LESERINNLEGG: Heia norsk barnevern!

Jeg forstår at mange som har hatt «problemer» med barnevernet er sinte og føler seg urettferdig behandlet, når de hevder å være uskyldige i forsømmelse av egne barn. Men når jeg leser utsagn som; «Barnevernet kom hjem til meg og kritiserte meg for vinen i kjøleskapet eller spriten i skapet» så lurer jeg på hvorfor de ikke spør seg selv hva barnevernet kom hjem til dem for i utgangspunktet.
Annonse

For det er vel ikke sånn at majoriteten av norske småbarnsforeldre har hatt barnevernet på besøk for å sjekke skap og skuffer?

Da jeg skulle bli mamma for første gang for 13 år siden, sa ei venninne av en bekjent til meg at jeg som tidligere barnevernsbarn måtte vokte meg for barnevernet, for de var alltid obs på «oss» som hadde hatt en vanskelig barndom.

Annonse

Dette demonstrerer godt utfordringene til norsk BV og min påstand er at BV sin største utfordring er frykten de er tuftet på ute i samfunnet.

Jeg har selv bare positive erfaringer med barnevernet fra jeg var liten. Jeg har bodd både på barnevernsinstitusjon og i to fosterhjem.

Jeg kjenner mange med de samme erfaringene som meg. Jeg vet dessverre om mange som sier de ikke får hjelp, men jeg kjenner ikke én som sier den hjelpen de har fått er dårlig behandling, men at foreldrene vektlegges for mye og får for mange sjanser.

Da jeg nylig skilte meg kom barnevernet inn i bildet. De brydde seg oppriktig. Ikke bare om barna våre, men også om oss voksne. De skaffet hjelp og gjorde mer enn hva som egentlig kan forventes av et system, de stilte opp. Jeg er ytterst takknemlig for hjelpen vi fikk.

Min påstand er kanskje litt svart/hvit, som alt med meg ofte er, men har du ingenting å skjule, har du ingenting å frykte barnevernet for. De er mennesker som har valgt seg et yrke for å gjøre en forskjell for barna som trenger det. Og dette er viktig: Det heter BARNEvern og ikke FORELDREvern, nettopp fordi jobben deres er å skåne barna, ikke foreldrene som nå til dags lar seg krenke av alt og ingenting.

Finnes det råtne egg blant de barnevernsansatte? Ja, helt sikkert. Det finnes dessverre i alle yrker. Har de gjort noen feil gjennom årene? Ja tydeligvis, men det mener jeg bastant at ikke har med vinnings hensikt å gjøre, men av for stor interesse av å skåne det enkelte barnet. Hensikten er ikke ond, selv om den er feil.

Når jeg leser at barnevernansatte trues på livet og lever med trusler og sjikane i forbindelse med et TV-program, da tenker jeg at disse menneskene som fremsetter disse truslene antageligvis har vært i kontakt med barnevernet selv og til og med kanskje mistet barna sine.

Har du så dårlig dømmekraft at du feier alle BV-ansatte over en kam og kaller de for «maktsyke, psykopater som frarøver det norske folk barna sine for vinningsskyld» og videre benekter at barn lider under incest, vold og rus i norske hjem og mener foreldrene bør hjelpes i mens barna bor i hjemmet, ja da tenker jeg at det er forståelig at du blir fratatt barna dine.

TV2 har forsøkt å komme i kontakt med noen av innsenderne av meldingene øverst i saken. De har ikke besvart henvendelser de har mottatt, dette er bare feigt og viser kanskje at de ikke har noen sak.

Artikkelforfatter Carina Rubi Brun

Les saken fra TV2 her:

https://www.tv2.no/nyheter/11978161/?fbclid=IwAR0DqWVhr0HMcjuET1jwSLQF4QxaPVQ-6_QarHFZ65pAxQplGEvpDpjIHmI

Del:
Annonse