13. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Vintertrafikk - omkomne i trafikken

Tre personer omkom i trafikken i løpet av februar – alle tre var i møteulykker. (Foto: Colourbox)

Tre personer omkom i trafikken i februar

To menn og ei kvinne mistet livet i trafikken i februar. Så langt i år har ni personer mistet livet. I fjor mistet 17 personer livet i trafikken i samme periode.
Annonse

– Dessverre mistet to bilførere og en fotgjenger livet i februartrafikken. Vi registrerer samtidig at det er en kraftig nedgang fra fjorårets februar da ni personer mistet livet. Det er selvfølgelig positivt at ulykkestallene per nå er nesten halvparten av det de var på samme tid i fjor, og vi håper utviklingen fortsetter utover i 2021, sier Christoffer Solstad Steen, i Trygg Trafikk.

Flest møteulykker
Seks av de drepte så langt i år har omkommet i møteulykker. I halvparten av disse har tunge kjøretøy vært involvert. I februar var tunge kjøretøy involvert i alle tre dødsulykker.

Annonse

– Møteulykker får ofte et alvorlig utfall. Selv om bilene har blitt langt sikrere over tid, er kroppens tåleevne nøyaktig den samme som før. Riktig sikring og ikke minst riktig fart er avgjørende i en møteulykke. Heldigvis bruker de aller fleste bilbelte i dag, selv om det fortsatt er noen som synder mot dette. Men selv om du bruker bilbelte, er det lurt at du har beltet stramt og riktig plassert på hoftekammen og over skulder. Ta av deg yttertøy og stram alltid bilbeltet godt etter at du har festet det, sier Steen.

Fortsatt vinterferie
I februar måned har to av dødsulykkene skjedd i Viken og en i Vestland. Viken, Troms og Finnmark og Vestfold og Telemark er de tre fylkene med flest omkomne i år med to omkomne per fylke.

– For noen er vinterferieuka akkurat unnagjort, mens andre deler av landet har vinterferie denne uka. Det betyr at det kan være mye trafikk på veiene, spesielt i helgene. Vi er også i en periode hvor det til tider er svært krevende kjøreforhold i landet vårt. Enten det er glatt eller dårlig sikt, anbefaler vi fortsatt at alle stresser ned og tar seg god tid på veien i denne tida, avslutter Steen.

Del:
Annonse