12. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Koronatall Drammen

16 nye smittetilfeller i Drammen siste døgn. I Øvre Eiker er det nok en dag med null nye smittede.

16 nye smittetilfeller i Drammen – høyest siden 21. januar

Det er meldt om 16 nye tilfeller med koronasmittede i Drammen kommune det siste døgnet. Dagens smittestatus er det høyeste antallet siden 21. januar 2021. Men i Øvre Eiker er det fortsatt null nye smittede.
Annonse

For 14 personer er det kjent smittevei, mens smitteveien er ukjent for de siste to. Ingen av dagens tilfeller får ytterligere konsekvenser for kommunens barnehager, skoler eller institusjoner.

To av smittetilfellene knyttes til utbruddet ved St. Hansberget barnehage. Flere av dagens tilfeller knyttes til utbrudd i andre kommuner, melder Drammen kommune i sin daglige oppdatering.

Annonse

Utfordrende situasjon
– Dagens antall smittede sier oss at vi fortsatt står i en utfordrende situasjon. Mange av kommunene rundt oss har over en periode hatt et høyt smittetrykk, og med stadig økende antall av smittede med mutante virus. Nå ser vi også en markant økning her i kommunen, så vi må være spesielt nøye med å følge de nasjonale smittevernrådene, sier ordfører Monica Myrvold Berg.

I løpet av de siste 14 dagene er det påvist 48 nye smittetilfeller i Drammen kommune. Dette er 16 flere tilfeller enn det som ble rapportert for den foregående toukersperioden i går.

– Dagens smittetall bekrefter at vi fortsatt har stigende smittetrykk i kommunen, sier kommuneoverlege Ingeborg Johannessen.

– Vi behandler alle smittetilfeller som om det er mer smittsom variant av viruset, og går bredt ut med tiltak i form av smittesporing, testing i nærmiljø og karantenesetting. Vi har foreløpig oversikt over smittesituasjonen med slike målrettede tiltak, og det er gledelig at det i dag er en lav andel med ukjent smittevei. Det er imidlertid en ustabil situasjon som må følges tett dag for dag også med tanke på å vurdere forsterkede tiltak, sier hun.

Ingeborg Johannessen oppfordrer alle til å begrense sosial omgang og i tillegg ha lav terskel for å teste seg.

Siden begynnelsen av mars 2020 har 2.460 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 46 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Ingen nye smittetilfeller
Kommuneoverlegen melder om at det ikke har blitt bekreftet nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet.

Det er med dette registrert totalt 263 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 58 er smittet i 2021.

Del:
Annonse