19. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Solberg Bandy

KORONA-TAP: Solberg må gi fra seg gullet må fire serierunder igjen - her mot Drammen Bandy i januar. (Foto: Alexander Jansen / DRM24)

Bandysesongen kansellert – Solberg snytt for seriegullet

Etter regjeringens utsettelse av toppidretten i Norge valgte bandyforbudet å avslutte sesongen torsdag kveld.
Annonse

– Vi hadde i det lengste håpet at vi kunne komme med gode nyheter til dere etter møtet mellom Norges Idrettsforbund og Regjeringen om toppidretten i dag. Dessverre kan vi ikke det. Regjeringen var tydelig på at det ikke ble noen form for åpning av toppidretten på nåværende tidspunkt, uttaler Bandyforbundet.

Det er Drammen Live 24 som melder dette.

Annonse

– Det er med tungt hjerte at vi nå må meddele at resten av sesongen er avlyst, uttaler NBF etter et krisemøte torsdag kveld.

Regjeringen opplyser at det skal tas en ny gjennomgang av toppidretten i midten av mars. Det blir i seneste laget for bandyen i Norge, hvor de fleste kunstisanlegg ikke tåler den tradisjonelle marsvarmen.

– Et sjokk og en skandale. Det har ikke vært tilfeller av korona-smitte i norsk eliteserie, og vi ser at sesongen spilles ferdig uaffisert av korona-smitte i Sverige. Det var snakk om fire kampen igjen å spille, uttaler bandyekspert Paul Paulsen til DRM24.

Mistet seriegullet på tilbakedatering
NBF opererer med en regel som innebærer at seriemester kan kåres i eliteserien hvis serien er halvspilt og alle lag har møtt hverandre én gang. Dermed utropes seriemester på bakgrunn av tabellposisjon på dette tidspunktet.

Det slår dårlig ut for Solberg, som etter siste spilte seriekamp i midten av januar, ledet serien med 23 poeng foran Stabæk og Ready. Når tidspunktet for kåring skrus tilbake til midten av desember, havnet Solberg på bronseplass bak henholdsvis Ready (gull) og Stabæk (sølv).

Drammen Bandy havner med utgangspunkt i halvspilt serie på 4. plass, og Mjøndalen på 5. plass – nøyaktig samme posisjon som de ligger på i dag. Serien hadde forøvrig spilt 14 av 18 serierunder før det hele ble stoppet i januar.

Dameserien er ikke halvspilt og blir derfor avlyst i sin helhet uten kåring av seriemester. NBF melder videre at ingen lag fra eliteserien for menn rykker ned etter vinterens kansellerte sesong – og det blir heller ikke spilt noen NM-finale, som ikke har blitt spilt siden 2019.

Del:
Annonse