29. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Torodd Eriksen

Født i Drammen, men kaller seg Nordlending – Torodd Eriksen – er ansatt som ny tjenesteleder for kultur og frivillighet i Øvre Eiker kommune fra 1. juni.

Hentet «Nordlending» som tjenesteleder på «kulturkontoret»

Etter en omfattende ansettelsesprosess blir Torodd Eriksen ny tjenesteleder for kultur og frivillighet i Øvre Eiker kommune fra 1. juni. 48-åringen fra Nord-Norge er klar for laksefiske i Hokksund.
Annonse

– Jeg gleder meg til å starte opp i Øvre Eiker og ser fram til samtaler med ansatte, ledere og samarbeidspartnere. Jeg digger «sammen skaper vi-filosofien» som gjennomsyrer arbeid og samhandling i Øvre Eiker kommune, og tror det er et framtidsrettet grunnlag for satsning på kultur og frivillighet, sier Torodd Eriksen.

Presentasjonsvideo, saksbehandlingstest og gruppeoppgave
– Vi hadde 32 søkere til stillingen, og dro mange av søkerne gjennom et intenst opplegg for å være sikker på at vi fant rett person, sier kommunalsjef kultur og livskraft Christer Best Gulbrandsen, som blir Eriksens nærmeste leder.

Annonse

– De måtte sende en videopresentasjon av seg selv, saksbehandle tilskuddssøknader og løse en gruppeoppgave med andre søkere, før vi tok dem til intervju. Torodd utmerket seg i alle ledd, og vi er sikre på at han vil være med å gi et løft til kommunens kulturarbeid og vårt team, sier Gulbrandsen.

En filosofisk kulturmann
Torodd Eriksen er utdannet innen filosofi, statsvitenskap og psykologi og har lang erfaring fra kulturledelse og frivillighetsarbeid. Blant annet har han 15 års erfaring som kultursjef i Bamble kommune i Telemark og Sør-Varanger kommune i Finnmark. Utover kulturledelse har Eriksen bakgrunn fra journalistikk, fagforeningsarbeid og prosjektledelse.

– Innen kultur og frivillighet brenner jeg for to ting. For det første å gjødsle den gode evnen til nytenking og gjennomføring som alltid er en viktig del av kultur og frivillighet. For det andre brenner jeg for å synliggjøre og tydeliggjøre kulturens og frivillighetens nytte for å skape livskraft både for oss som enkeltindivider og lokalsamfunn, sier Eriksen.

Klar for laksefiske
Eriksen bor i Bærum, er gift og har tre voksne barn og fire barnebarn. Familien kommer fra Nord-Norge, men han tilbrakte de første barneårene i Lier.

– Jeg er født på Drammen sykehus, så jeg har alltid følt en spesiell tilknytning til regionen. Min far er ivrig laksefisker og jeg har allerede utfordret ham til fiskekonkurranse på gamle trakter, sier Eriksen.

Et komplett lederteam på plass
Med Eriksen i hus vil lederteamet i seksjon kultur og livskraft være fulltallig. Mari Hopland begynner som tjenesteleder bibliotek 1. mai, mens Arve Hauklien Røren og Torodd Eriksen altså begynner som tjenesteledere for henholdsvis idrett og aktivitet og kultur og frivillighet 1. juni.

Del:
Annonse