29. februar 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Smittetall Drammen og Øvre Eiker

Drammen har åtte nye tilfelle og Øvre Eiker to, men mye kan skje når folk kommer hjem fra vinterferien. Oppfordringen er at alle med symptomer tester seg før de går tilbake på jobb og skole.

Koronasmittestatus: Drammen 8 – Øvre Eiker 2

Åtte personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmittet i løpet av det siste døgnet. I Øvre Eiker meldes det om to nye tilfeller.
Annonse

Seks av de smittede i Drammen er nærkontakter av tidligere påviste tilfeller. Én person har fått påvist smitte etter reise i utlandet, mens smitteveien er ukjent for den siste.

Ved Sonans VGS er det påvist ett smittetilfelle. Åtte elever settes i karantene som følge av dette smittetilfellet. Ingen av kommunens øvrige barnehager, skoler eller helseinstitusjoner berøres av smittetilfellene som rapporteres i dag.

Annonse

– Antall nye smittetilfeller holder seg fortsatt stort sett under 10 om dagen. Det skal vi være glade for. Vi har bra oversikt over smittetilfellene i kommunen, men situasjonen er særdeles skjør når vi ser hvordan de muterte virusvariantene sprer seg i stor fart i mange andre kommuner, sier kommuneoverlege John David Johannessen.

Han er imponert over innsatsen kommunens innbyggere har lagt ned gjennom vinteren for å begrense smittespredningen. Innsatsen hver og én har lagt ned er årsaken til at smittespredningen har vært lav i Drammen kommune over lang tid.

– Samtidig må vi dessverre minne oss selv på at vi sannsynligvis må gjøre enda mer og være enda flinkere i tiden som kommer for å forhindre at de muterte virusvariantene begynner å spre seg i stor fart også i Drammen kommune. En svært stor andel av smittetilfellene som påvises i Drammen kommune, skyldes muterte virusvarianter, men heldigvis har vi bare sett en begrenset spredning videre foreløpig. Vi må alle jobbe knallhardt for at denne spredningen skal være begrenset også de neste ukene, sier Johannessen.

Vinterferien er over
Vinterferien avsluttes denne helgen, og mange har sannsynligvis vært på reise og muligens også møtt familie og venner som man ikke bor sammen med. Kommuneoverlegen har en klar oppfordring til alle som har vært ute og reist:

– Selv med de letteste symptomer på luftveissykdom, sår hals eller andre tegn på sykdom, så må du teste deg for korona før du skal tilbake på jobb, skole, barnehage eller andre steder hvor du møter andre mennesker. Vi oppfordrer alle til å bidra til at koronaviruset ikke spres videre. Koronatesten er gratis, og du får raskt svar på om du er smittet eller ikke. Så både for din egen del og alle du møter på jobben eller skolen, i barnehagen eller på andre steder, er det viktig at du tester deg og får svar på om luftveissymptomene eller den såre halsen skyldes koronaviruset eller ikke, sier kommuneoverlege John David Johannessen.

Siden begynnelsen av mars 2020 har 2.474 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 46 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

To nye smittetilfeller i Øvre Eiker
Kommuneoverlegen melder om at det har blitt bekreftet to nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet.

Den ene personen har kjent smittevei, den andre har sannsynlig smittevei. Det er registrert totalt seks nye nærkontakter. Kommuneoverlegen vurderer smittesituasjonen som oversiktlig.

Det er med dette registrert totalt 266 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 61 er smittet i 2021.

Del:
Annonse