19. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Drammen Helsepark har fått ny ledelse

Jon Chr. Simenstad er ny utbyggingsdirektør og Gøril Bergh er ny administrerende direktør med virkning fra mandag 1. mars.

Nye toppledere på plass i Drammen Helsepark

Drammen Helsepark har fått ny leder i Gøril Bergh (46). Hun kommer fra toppjobben i Tiger Eiendomskompetanse i Oslo.
Annonse

Prosjektsjef Jon Chr. Simenstad i Bane NOR Eiendom har ledet selskapet siden februar 2018. Han fortsetter i selskapet i rollen som utbyggingsdirektør i kombinasjon med stillingen i Bane NOR Eiendom.

Gøril Bergh kommer fra toppjobben i Tiger Eiendomskompetanse i Oslo. Nå skal hun utvikle helseparken som skal bygges med 76.500 kvadratmeter på Brakerøya i Drammen. Bygging starter til høsten.

Annonse

– Jeg er glad og stolt over å få være med på nysatsingen som innebærer byutvikling, næringsutvikling, eiendomsutvikling og konseptutvikling. Vår ambisjon er å etablere og utvikle et «Silicon Valley» innen helsesektoren, sier Bergh.

Drammen Helsepark blir nærmeste nabo til det nye sykehuset som bygges i Drammen. Bygningsmassen til helseparken vil strekke seg 440 meter mellom Fjordbygata og Helsegata.

– Bedre beliggenhet kan vi ikke tenke oss. Vi bygger tett på Brakerøya stasjon på den ene siden og regionens største og viktigste sykehus på den andre. Det gir unike muligheter, sier Bergh.

Drammen Helseparks mål er å etablere Europas mest komplette helse- og omsorgsklynge for utdanning, forskning, behandling og næring.

– Vi skal fylle store næringsarealer rundt sykehuset. For å lykkes må vi tiltrekke nye virksomheter til Drammen, sier Bergh.

Fakta om helseparken

• Helsehus og legevakt.

• Pasient/sykehotell.

• Ulike behandlingstilbud, som tannlege, fysioterapi og legekontor.

• Felles treningssenter, møtesenter, kafé/spisesteder og forretninger.

• Forskning og undervisning i helsefag.

• Administrasjon og kontor.

• Parkering for besøkende til sykehuset under bakkenivå.

Vår visjon er å skape Europas mest komplette helse- og omsorgsklynge for utdanning, forskning, behandling og næringsutvikling. Det nye sykehuset blir kraftsenteret i helseklyngen. Næringsliv, forskning og undervisning møtes for å utvikle fremtidens løsninger innen helse og omsorg nært sammen med pasientene, skriver selskapet.

Gøril Bergh (46) tok over som administrerende direktør i Drammen Helsepark mandag 1. mars.

Del:
Annonse