16. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Jakt på bever

Det som trolig er to menn med rifler gikk langs flyplassen i Hokksund i ettermiddag. De driver trolig med beverjakt i og ved Loeselva. (Foto: Privat)

Jegere på flyplassen vakte reaksjoner

To jegere med hver sin rifle på Hokksund Flyplass vakte litt reaksjoner i ettermiddag. Men det dreier seg trolig om to som bedriver jakt på bevere i Loeselva.
Annonse

En av våre observante lesere så det som trolig er to menn med hver sin rifle på Hokksund Flyplass i ettermiddag. Men det var ikke meldt om skadet vilt eller noe i den retning.

Leder for kommunens ettersøksgruppe, Anders Hals, sier til Eikernytt.no at dette kan være jakt på bever i og ved Loeselva.

Annonse

– Området ligger i et godkjent såkalt bevervald – det vil si et område og elvestrekning hvor det er lov å felle et visst antall bever. Beverjakt er tillatt i perioden 1. oktober til 30. april, og sånn sett – om det var beverjegere, var de innafor – for å si det sånn, sier Hals.

Politiets operasjonsleder har ikke fått noen andre henvendelser om denne jakten og er heller ikke varslet på forhånd. Normalt får de mange henvendelser når personer bærer våpen synlig, uansett om det er jakt eller ikke.

Del:
Annonse