29. februar 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Vaksinering

Vaksinen vil definitivt bli en «game changer», men det norske folk er splittet i synet på hvordan den bør påvirke reiseaktiviteten fremover. (Foto: NTB Scanpix)

Nordmenn delt i synet på vaksiner og reiser – dypt urettferdig

Mer enn seks av ti nordmenn mener de som er ferdig vaksinerte bør få reise som normalt. Resten av befolkningen synes dette er dypt urettferdig.
Annonse

I en undersøkelse YouGov har gjennomført på vegne av Europeiske Reiseforsikring, kommer det frem at nordmenn er svært uenige når det kommer til hva slags påvirkning vaksinen skal ha for reising i tiden fremover.

– Den landsrepresentative undersøkelsen viser at det er stor uenighet i befolkningen når det kommer til vaksine og reising. Det er opplagt mange hensyn myndighetene må ta så fort reiserådene skal justeres eller oppheves, sier Andreas Handeland, kommunikasjonssjef i Europeiske Reiseforsikring, som er en del av If.

Annonse

– Mer enn seks av ti av oss mener vi bør få reise som normalt etter å ha tatt vaksinedose nummer to. Samtidig mener den resterende delen av befolkningen at dette er sterkt urettferdig, og at plasseringen vi får i vaksinekøen ikke bør gjøre at vi kan reise før alle andre, fortsetter han.

Mange bekymret for importsmitte
Til tross for at majoriteten av de spurte i undersøkelsen mener at de ferdig vaksinerte bør få reise som normalt, er det delte meninger rundt innreisekarantene.

– Nesten 60 prosent av de som mener at de ferdig vaksinerte bør få reise som normalt, er klare på at de reisende bør i innreisekarantene ved hjemkomst til Norge. Dette viser tydelig at folket er bekymret for importsmitte selv om vaksinedose nummer to er satt, sier Handeland.

Følger reiserådet – gjør det enklere å forstå
Han forteller videre at Norges største reiseforsikringsselskap vil tilpasse forsikringsdekningen etter myndighetenes reiseråd.

– Vi i Europeiske Reiseforsikring har gjennom hele koronapandemien forholdt oss til UDs reiseråd – som vi også viser til i vilkårene våre. Det er de som har forutsetninger for å si noe om hvor det er trygt for nordmenn å oppholde seg i utlandet. Når UD etter hvert åpner opp for utenlandsreiser går forsikringsdekningen hånd i hånd med det. Vi gleder oss til kundene våre igjen kan reise utenlands og skape nye, herlige ferieminner, sier Andreas Handeland.

Andreas Handeland, kommunikasjonssjef i Europeiske Reiseforsikring og If. (Foto: If)

Del:
Annonse