22. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Bostøtte for strømregning

Regjeringen har bevilget ekstra penger til bostøttemottakere på grunn av de stive prisene på strøm denne vinteren. Hver husstand får minst 2.950 i ekstra støtte.

Gir ekstra bostøtte etter «strømsjokket» i vinter

Om lag 90.000 bostøttemottakere får ekstra utbetaling for å betale høye strømregninger. Stortinget har nylig bevilget 260 millioner kroner til en ekstraordinær utbetaling til bostøttemottakerne. Husbanken vil sørge for at pengene kommer fram til om lag 90.000 bostøttemottakere allerede før påske.
Annonse

− Høye strømregninger kan bli en stor belastning for husholdninger med svak økonomi. Jeg er glad for at Husbanken nå gir effektiv hjelp til de aller mest vanskeligstilte, sier kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup.

Stortinget vedtok ekstrabevilgningen i februar, etter at strømprisene økte kraftig i vinter etter en periode med ganske lave strømpriser. I dag sendte departementet tildelingsbrev til Husbanken, der de fikk i oppdrag å betale ut penger til bostøttemottakere som trenger hjelp til å betale høye strømregninger.

Annonse

− Vi vil utbetale disse midlene samtidig med den vanlige bostøtten for februar. Alle mottakerne vil få 2.950 kroner mer, og de som er flere i husstanden, får 120 kroner i tillegg for hver ekstra person, forklarer Husbankens administrerende direktør Osmund Kaldheim.

Også vinteren 2019 sørget Husbanken for en ekstraordinær utbetaling til bostøttemottakerne på bakgrunn av høye strømpriser, etter at Stortinget bevilget midlene.

Del:
Annonse