2. mars 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Drap Hokksund 23.12.2019

Det var her på brua over til Loe Bruk fra Hokksund hvor Borgar ble skutt på kvelden lille julaften i 2019. (Foto: Joakim Fjeldli / DRM24)

I morgen starter rettsaken etter lille julaften drapet

En Oslo-mann på snart 61 år må i morgen møte i Kongsberg og Eiker Tingrett. Han er tiltalt for å ha skutt sitt familiemedlem, Borgar Giil Andresen, i magen slik at han døde etter kort tid. Drapet skjedde lille julaften i 2019.
Annonse

Det er satt av syv dager til rettsaken mot Oslo-mannen, som ble pågrepet i Sverige etter at han ble etterlyst for drapet i romjula samme år.

Mannen, som har John Christian Elden som sin forsvarer, har nektet å forklare seg for norsk politi og har hele tiden nektet for å ha noe med drapet å gjøre.

Annonse

Politiet har brukt store ressurser på oppklaringen av dette drapet og har blant annet hatt rekonstruksjoner på Loe Bruk i Hokksund.

Borgar Giil Andresen ble funnet like etter kl. 19.30 av en tilfeldig forbipasserende på brua ved Loe Bruk. Han var da livstruende skadet etter å ha blitt skutt i mageregionen. Det ble forsøkt med livreddende førstehjelp, men livet sto altså ikke til å redde.

I morgen tirsdag starter rettsaken mot en snart 61 år gammel mann fra Oslo. Han er siktet for å ha skutt og drept Borgar Giil Andresen (innfelt) som var bosatt på Loesmoen i Hokksund. En lang og krevende etterforskning har pågått siden drapet skjedde, da den tiltalte ikke har ønsket å la seg avhøre av norsk politi.
Stort oppbud av politi og ambulanser ved Loe Bruk. (Foto: Privat)
Del:
Annonse