27. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Valgerd Svarstad Haugland og Trude Andresen

Statsforvalter i Oslo og Viken, Valgerd Svarstad Haugland (t.v.) og kommunedirektør Trude Andresen i Øvre Eiker er enige om å avvente Bent Høies tiltak.

Vurderer samlede tiltak for Viken – Høie orienterer i kveld

På et møte med kommunene i Viken, helsemyndighetene og Statsforvalteren i dag ble spørsmålet om nye nasjonale koronatiltak drøftet. En beslutning om eventuelt nye, strenge tiltak, vil bli tatt av Helse- og omsorgsdepartementet. I kveld kl. 21.00 skal Bent Høie orientere.
Annonse

– Det er stor smitte i Oslo og store deler av Viken, og vi er bekymret blant annet for sykehuskapasiteten, sier statsforvalter Valgerd Svarstad Haugland.

Hun understreker at påsken står for døren, noe som kan innebære mye reising mellom kommunene.

Annonse

Det ble ikke tatt noen beslutning på møtet i ettermiddag, men alle kommunene i Viken fikk anledning til å si om de ønsker nasjonale tiltak eller ikke. Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet vil nå gi sine råd til Helse- og omsorgsdepartementet.

Føler opp lokalt
Øvre Eiker deltok på dagens møte med Statsforvalteren, men til tross for at smittetrykket er meget lavt i kommunen, vil kommunedirektøren at de skal følge de rådene som måtte komme.

– Vi var med i møtet, og vil forholde oss til de tiltakene som innføres. Vi ligger midt mellom to større kommuner med mye smitte, og med en dramatisk økning i Drammen, så det er nok bare et spørsmål om tid før det øker her også, med mindre det settes inn tiltak. Noen lokal forskrift innfører vi ikke, men som sagt følger vi felles regler som blir innført, sier Trude Andresen.

Trude, som leder av kriseledelsen i kommunen, vil sammen med kommuneoverlegen, stå bak tiltakene.

– Hvis vi bare ser Øvre Eiker isolert, ville vi ikke innført særskilte tiltak. Men Viken sett under ett har en urovekkende utvikling. Nå går vi inn i en periode med mer mobilitet i forbindelse med påsken og da øker smitten. Helsemyndighetene mener det derfor er smart å se hele Viken under ett – ifølge møtet i dag, sier kommunedirektør Trude Andresen til Eikernytt.no.

Pressekonferanse kl. 21.00

Helse- og omsorgsminister Bent Høie har innkalt til pressekonferanse om situasjonen i Viken kl. 21.00 mandag kveld. Om han kommer med nye og inngripende tiltak for hele Viken-området, er ikke kjent.

Oslo har nylig hatt en pressekonferanse hvor de varslet nye og meget strenge tiltak.

Se oppdatert sak om de nye tiltakene her!

Del:
Annonse