2. mars 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Vaksinering

Helse Sør-Øst, som Drammen sykehus er en del av, får sammen med Helse Nord til sammen 34.000 doser med vaksine for å beskytte sine ansatte slik at beredskapen kan opprettholdes. (Illustrasjon)

Flere vaksiner til sykehusene i Vestre Viken

Den raskt økende smitten kan også true helsetjenesten. Derfor går nå 34.000 vaksinedoser til sykehusene de neste to ukene. Dette er 24.000 flere doser enn tidligere planlagt. Helse Sør-Øst og Helse Nord vil bli prioritert.
Annonse

– Vi er avhengige av å ha en helsetjeneste som fungerer. Flere vaksinedoser til sykehusene øker beredskapen i helsetjenesten. Slik sikrer vi at vi har medarbeidere til å håndtere pandemien, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie. 

De ekstra dosene vil bidra til at ansatte som jobber pasientnært ikke er i isolasjon eller karantene ved stor belastning på sykehusene.

Annonse

– Helse Nord vil bli hardt rammet hvis noen få blir smittet eller havner i karantene. De har mindre å gå på fordi det er mindre sykehus med færre som har de samme funksjonene. Det betyr at Helse Nord er veldig sårbare. Helse Sør-Øst blir prioritert som følge av den alvorlige situasjonen i Oslo og Viken, sier Høie.

Beregninger fra FHI viser at det allerede er satt 71.000 doser til ansatte med pasientnært arbeid i spesialisthelsetjenesten. De nye dosene vil gi et betydelig løft i vaksineringen, heter det i en pressemelding lørdag kveld.

Del:
Annonse