22. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Jernbane

Det blir arbeider på jernbanen også denne påsken. Det betyr blant annet stengt mellom Drammen og Asker. (Illustrasjon)

Lieråsen tunnel stenges for påskearbeid på jernbanen

For de som trenger å reise i påsken, er det viktig å vite at Bane Nor arbeider i Lieråsen tunnel mellom Asker og Drammen denne påsken. Vy setter opp alternativ transport.
Annonse

Arbeidene gjøres fra 27. mars til og med 4. april og påvirker alle togene til Vy på linjene L12, L13, R10, R11 og Bergensbanen. Den 4. april er det også stengt fra Drammen til Gulskogen og Drammen til Sande. Dette berører linjene L12 og R11.

Slik reiser du når det er arbeider 

Annonse

Mellom Asker og Drammen: 
Vy setter opp busser som kjører mellom Asker og Drammen hvert 10. – 15. minutt. Vi viser til tog som kjører mellom Oslo og Asker. Det kjøres i tillegg direktebuss mellom Tønsberg og Asker.

Bergensbanen kjører over Roa fra Oslo S. Reisende fra Asker som skal videre med Bergensbanen henvises til lokaltog til Oslo. Reisende fra Drammen får tilbud om buss til Hønefoss, med overgang til Bergensbanen. 

Drammen-Gulskogen, kun 4.april
Vy setter opp buss mellom Asker – Kongsberg. I tillegg kjøres det buss for tog Mjøndalen-Asker.

Drammen-Sande, kun 4 april
Vy setter opp buss mellom Drammen og Sande. Det kjører også direktebuss mellom Asker og Tønsberg, samt busser som kjører Asker – Sande – Holmestrand – Skoppum og Asker – Stokke – Torp – Sandefjord og Asker – Larvik – Porsgrunn – Skien.

Arbeider på flere strekninger
Vær oppmerksom på at det også er arbeider på Østfoldbanen fra 1. til og med 4. april, samt på linje L1 mellom Oslo S og Lillestrøm (Hovedbanen) fra 25. mars til morgenen den 5. april.

Videre er det arbeider på t-banen mellom Majorstuen og Grønland stasjon. 

Også arbeid til sommeren
Bane NOR skal arbeide på Østfoldbanen og mellom Oslo, Asker og Drammen i seks uker, fra 26. juni til og med 8. august. Mer informasjon kommer i løpet av våren.

Reisetips
– Unngå reiser som ikke er helt nødvendig og ikke reis om du er syk eller har symptomer på sykdom.

– Beregn ekstra tid til bytte mellom buss og tog, samt ta høyde for at bussene bruker lengre tid enn toget. Bussene kan få andre avgangstider enn toget.

– Sjekk reiseplanleggeren på vy.no og i Vy-appen for detaljer om din reise. 

– Smittevern ivaretas ved alternativ transport.

– Reisende må selv ha med antibac og munnbind.

– Merk at det også er hellidagsruter.

Se også våre reiseråd: https://www.vy.no/aktuelt/reiserad

Del:
Annonse