24. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Mobil teststasjon

Med denne bilen vil Drammen kommune kunne teste innbyggere i sitt nærmiljø. Det vil være et fast mannskap på to personer i bilen. Her med tester Kari Gran Weggesrud og Andreas Gulliksen-Halvorsen.

Drammen kommune med mobil teststasjon for korona

Drammen kommune har anskaffet en bobil som skal brukes til koronatesting. I første omgang skal den frekventere områdene Fjell, Åssiden, Mjøndalen og knutepunkt Strømsø.
Annonse

En mobil teststasjon kreves mindre personell og er en mer fleksibel løsning enn en ordinær stasjon, melder kommunen på sine nettsider.

Her finner du korona-testbilen
Når korona-testbilen er på disse stedene er det bare for folk som bor i området å stikke bortom for å få testet seg.

Annonse

– Dette er en oppstart, og tidspunktene og stedene den stopper vil kunne endre seg ved behov, sier avdelingsleder for prøvetakningstjenesten korona, Liv Kristin Nordal Mikkelborg.

Tilbudet er allerede i gang, med første stopp var på Fjell skole mandag 22. mars.

Dette er de faste stoppestedene og klokkeslettene for bilen. Det er bare å møte opp til test, når bilen kommer til området du bor:

Mandag:
Mjøndalen, gamle rådhuset kl. 08.30 – 11.00
Fjell skole, på parkeringsplassen, kl. 12.30 – 15.00

Tirsdag:
Knutepunkt Strømsø, Telthusgata 8, kl. 08.30 – 11.00
Fjell skole, på parkeringsplassen, kl. 12.30 – 15.00

Onsdag:
Åssiden VGS, på parkeringsplassen, kl. 08.30 – 11.00
Fjell skole, på parkeringsplassen, kl. 12.30 – 15.00

Torsdag:
Mjøndalen, gamle rådhuset, kl. 08.30 – 11.00
Fjell skole, på parkeringsplassen, kl. 12.30 – 15.00

Fredag:
Knutepunkt Strømsø, Telthusgata 8, kl. 08.30 – 11.00
Åssiden VGS, på parkeringsplassen, kl. 12.30 – 15.00

Ved å flytte tilbudet rundt i kommunen håper Mikkelborg at innbyggerne opplever at det blir enda lettere å få testet seg. Hun minner om at testing er en av nøklene for å slå ned pandemien.

Trygt og fleksibelt tilbud
Drammen kommune har leid bobilen for én måned i første omgang. Men med mulighet for forlengelse. Bobilen er bygd om slik at den møter de behovene som testteamet har. Bilen er delt inn i to arbeidsrom. Ett rom for testing og ett rom som jobbstasjon for personalet.

Bilen er utstyrt med desinfeksjons-robot av samme type som er installert i ambulanser. Det betyr at smittevernet er godt ivaretatt.

– Det blir en veldig bra løsning. Bilen er spesialbygget til vårt arbeide og det formålet den skal tjene, sier Mikkelborg.

Det skal være et fast mannskap på bilen. De har får opplæringen og er klare til å ta imot innbyggere som skal teste seg.

– Med denne bilen kan vi flytte oss dit der behovet er størst. Vi starter med planen over og vil evaluere underveis, og flytte bilen ved behov. Det vil alltid være oppdatert informasjon om hvor bilen er på koronasiden om testing, avslutter Mikkelborg.

Avdelingsleder Liv Kristin Nordal Mikkelborg er veldig glad for at den mobile testbilen er på plass.

Del:
Annonse