23. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Koronatall 34

32 nye smittetilfeller i Drammen – to i Øvre Eiker

32 personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. I Øvre Eiker er det påvist to nye tilfeller.
Annonse

For 20 av tilfellene i Drammen er smitteveien kjent, mens den foreløpig er ukjent for de siste 12. En del av tilfellene ble imidlertid meldt til Drammen kommune relativt sent tirsdag kveld, så smittesporingsarbeidet er ikke fullført for en del av dem.

Ett av tilfellene påvirker Marienlyst skole, og én klasse settes i karantene. Utover dette har ikke noen av dagens rapporterte smittetilfeller noen konsekvenser for kommunens barnehager, skoler eller helseinstitusjoner.

Annonse

– Vi er selvfølgelig veldig glade for at smittetallet som rapporteres i dag, er langt lavere enn gårsdagens tall. Tallet i går var et resultat av at vi fikk svar på prøver fra flere dager. Samtidig er vi forberedt på at det kommer til å svinge en del de nærmeste dagene, sier kommuneoverlege John David Johannessen i Drammen kommune.

Det har nå gått halvannen uke siden nasjonale myndigheter innførte svært strenge restriksjoner i både Drammen kommune og resten av Viken fylke. Erfaringsmessig går det gjerne to til tre uker før det kan forventes å se resultater av tiltakene.

– Det kan bety at vi faktisk må fram til slutten av neste uke før vi ser en nedgang, men vi håper selvfølgelig at vi får en reduksjon i tallene raskere enn det. De første tegn til at utviklingen snur er når vi ikke har en stadig økning i daglige smittetall, sier Johannessen.

Noen endringer også lokalt
Nasjonale myndigheter innførte i går svært strenge restriksjoner for hele landet. For innbyggerne i Drammen kommune er en del av de nye restriksjonene av mindre betydning ettersom det er innført minst like strenge regler i Viken fylke fra før. Men noen endringer kom helse- og omsorgsminister Bent Høie med i går som også påvirker innbyggerne i Drammen kommune.

Uavhengig av hvilket smittenivå det er i den enkelte kommunen i dag, innføres det altså like strenge regler og anbefalinger for hele landet. Dette gjøres for å hindre at smitten sprer seg til områder med lite smitte.

Dette er de nye nasjonale anbefalingene som berører Drammen kommune:

• Én-meteren blir nå til to-meteren. De som du hittil har holdt minst én meters avstand til, må du fra nå av holde minst to meters avstand til.

• Det anbefales at vi har maks to gjester på besøk.

• Hvis du kommer fra et område med høyt smittenivå, bør du verken dra på overnattingsbesøk eller ha overnattingsbesøk. De som bor alene og barn og unge under 20 år kan ha overnattingsbesøk av én til to faste venner.

Det anbefales bruk av munnbind på alle steder der det ikke er mulig å holde to meters avstand.

– I tillegg gjelder de reglene og anbefalingene vi har hatt i vår kommune den siste tiden, om å begrense sosiale kontakter mest mulig, at man unngår unødvendige reiser, at hjemmekontor skal benyttes så langt det er mulig og at det er skjenkestopp, sier kommuneoverlege John David Johannessen.

Siden begynnelsen av mars 2020 har 3.192 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 46 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

To nye smittetilfeller i Øvre Eiker
Kommuneoverlegen melder om at det har blitt bekreftet to nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet. Det er kjent smittekilde i begge tilfellene.

Karantene er avsluttet ved Røren skole og Røren barnehage. Det er ikke påvist flere smittetilfeller her og skolen og barnehagen åpner som normalt i dag.

Det er med dette registrert totalt 288 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 83 er smittet i 2021.

Del:
Annonse