12. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Knut Kvale

Knut Kvale oppfordrer alle til å bruke lokale butikker og tjenester så sant dette er mulig for å sikre at vi har et levende lokalsamfunn når denne pandemien en gang tar slutt. (Foto: ØEK)

Knut Kvale: Støtt næringslivet – handle lokalt

Ordfører Knut Kvale har ruslet gjennom Stasjonsgata i Hokksund og sett hva nedstengningen av Viken har gjort for butikkene i Hokksund og Øvre Eiker. Nå går han ut med en oppfordring på kommunens facebooksider om at vi alle må handle lokalt.
Annonse

Dette er innlegget fra ordføreren:

Koronapandemien går hardt utover næringslivet. Spesielt små butikker, spisesteder og andre foretak sliter nå.

Annonse

Den nye forskriften for kommunene i Viken som gjaldt fra 16. mars gjør at mange nå må holde dørene stengt. Det er likevel mulig å handle hos flere av virksomhetene. Du kan søke opp virksomhetene på sosiale medier eller Google for å se hva de kan tilby – noen har nettbutikk, andre kan du bestille fra via sosiale medier eller telefon.

Noen tilbyr å sende varene hjem til deg, andre gir mulighet for at du kan hente det du har kjøpt i selve butikken. Dette er nemlig tillatt dersom varen er bestilt og betalt på forhånd.

– Mange av de lokale butikkene, spesielt de som ikke er i en kjede, sliter nå etter et vanskelig år med pandemi. Jeg vil derfor oppfordre innbyggerne i Øvre Eiker til å støtte opp om de lokale butikkene våre og handle der, sier ordfører Knut Kvale.

– Du kan fortsatt bestille varer fra de lokale butikkene, og kafeer og serveringssteder som tilbyr take-away. Selv om ikke alle har lov til å ha besøkende i lokalene, er det mulig å benytte seg av tilbudene deres, sier ordføreren.

Levende steder, også etter korona
For at næringslivet i tettstedene i Øvre Eiker skal klare seg, mener ordføreren det er viktig å huske på å bruke dem jevnlig.

– Det gjelder ikke bare butikkene vi har, men også å velge lokalt når vi skal kjøpe tjenester. Hvor hyggelig er det ikke å møte kjentfolk i lokalbutikken, hos frisøren eller ute på gata – noe som forhåpentlig snart vil bli mulig igjen, når denne tredje smittebølgen er overstått. Et lokalt, blomstrende næringsliv er med på å skape levende steder. Det må vi huske på å ta vare på nå, så de er der også etter koronapandemien, sier han.

Ordføreren er også opptatt av arbeidsplassene i bygda.

– Mange lokale bedrifter har slitt hardt dette året. Går butikker og firmaer konkurs, mister folk jobben. Så tenk at vi kan bruke anledningen til å hjelpe hverandre gjennom denne vanskelige perioden, sier Kvale.

Hvilken lokal butikk eller tjeneste bruker du, eller vil du fremsnakke? Legg igjen ditt tips til andre i kommentarfeltet, oppfordret ordføreren på facebooksiden til kommunen. Og det har ikke manglet på kommentarer og positive tilbakemeldinger her.

Del:
Annonse