20. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Handel

Nedstengningen av Viken for noen uker siden har gjort at det er blitt langt flere ledige nå enn for en måned siden, men betydelig færre enn for ett år siden. Handelsnæringen er mest utsatt. (Illustrasjon)

20.000 registrert som arbeidssøkere hos Nav Vest-Viken

I mars var 20.037 personer registrert som helt ledige, delvis ledige eller arbeidssøkere på tiltak hos Nav Vest-Viken. 7,8 prosent av arbeidsstyrken er dermed registrert som arbeidssøkere. Dette er 1.735 flere enn ved utgangen av februar.
Annonse

Blant arbeidssøkerne var 11.460 personer registrert som helt ledige ved utgangen av mars, noe som utgjør 4,5 prosent av arbeidsstyrken. Dette er like over landsgjennomsnittet, som ligger på 4,2 prosent. Bruttoledigheten, som er summen av helt ledige og arbeidssøkere på tiltak, var på 12.995 personer, noe som tilsvarer 5,1 prosent av arbeidsstyrken. I tillegg var 7.042 registrert som delvis ledige.

I hele fylket Viken var det 32.360 helt ledige personer i mars, noe som tilsvarer 5,0 prosent av arbeidsstyrken.

Annonse

Sammenlignet med utgangen av februar, er det nå 946 flere registrert som helt ledige, en økning på 9 prosent. Bruttoledigheten har økt med 1.027 personer (+ 9 prosent) den siste måneden.

Antallet delvis ledige har også gått opp sammenlignet med forrige måned. I mars var 7.042 personer registrert som delvis ledige, noe som tilsvarer en økning på 708 personer (+ 11 prosent) sammenlignet med februar. De delvis ledige utgjør nå 2,7 prosent av arbeidsstyrken.

– Vi ser i mars en økning i ledigheten innen spesielt butikk- og salgsarbeid, som følge av smitteverntiltakene med blant annet stengte kjøpesentre og varehus, sier direktør for Nav Vest-Viken, Inger Anne Speilberg.

Bedre enn i fjor
Selv om ledighetstallene har gått opp den siste måneden, er det færre ledige nå enn på samme tid i fjor.

Drammen har nå 2.978 helt ledige. Det er 289 flere enn ved utgangen av februar, men 3.415 færre enn på samme tid i fjor. I tillegg kommer 449 personer på ulike tiltak.

I Øvre Eiker er det 425 helt ledige. Det er 60 flere enn ved utgangen av februar, men 618 færre enn på samme tid i fjor. I Øvre Eiker er det 114 på ulike tiltak.

Del:
Annonse