23. februar 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Pakk sekken for alle eventualiteter, oppfordrer Norsk Folkehjelp foran påskeutfarten.

Norsk Folkehjelp til påsketuristene: Vær føre var på årets påsketurer

Norsk Folkehjelp oppfordrer folk til å komme seg ut på påsketur – men med god sikkerhetsmargin.
Annonse

– I år, som i fjor, forventer vi stor utfart i nærområdene der folk bor på grunn av koronarestriksjonene. Vi har derfor ikke like mange i beredskap på vaktstasjoner rundt omkring i fjellet, men i stedet flere i hjemmeberedskap, sier rådgiver for førstehjelp og redningstjeneste i Norsk Folkehjelp, Jonas Vikran Hagen.

I tillegg bidrar de trente førstehjelperne i Norsk Folkehjelp mange steder på lokale vaksinestasjoner for å bidra til massevaksineringen som nå pågår over hele landet.

Annonse

– Våre frivillige er som vanlig i beredskap 24/7 og vil rykke ut som normalt dersom noe skulle skje på påsketuren, men det kan ta noe lenger tid å komme seg opp på fjellet enn ved normal påskeberedskap hvor vi forsterker beredskapen på vaktstasjoner ved populære utfartsområder, sier Vikran Hagen.

Det blir ikke fullt så mange fra Norsk Folkehjelp på fjellet i år som tidligere, da noe av beredskapen er flyttet til nærområder hvor det ventes stor utfart.

Han ber dermed folk ta hensyn til dette før de planlegger årets utfart:

– God turplanlegging er alltid viktig, men kan bli ekstra avgjørende i år. På forhånd er det helt sentralt å planlegge hvor du skal gå og sjekke værmeldinga. Når du pakker tursekken er det også viktig å ta høyde for at uhell kan skje, selv om du bare skal på en kort tur. Ta alltid med litt ekstra klær, mat og drikke, og hodelykt på tur. I tillegg er også enkelt førstehjelpsutstyr og en powerbank gode hjelpemidler som ikke tar så stor plass i sekken hvis det skulle skje et uhell, sier han.

– I år oppfordrer vi også folk til å være litt ekstra forsiktig med å velge tur etter evne og ikke legge ut på de mest ekstreme utfordringene, med tanke på at hjelpen i verste fall kan være litt lengre unna enn til vanlig, sier Hagen.

Norsk Folkehjelp ønsker likevel å se mange på tur – enten det er på fjellet eller i nærområdet.

– Så lenge vi holder avstand til andre og følger de øvrige anbefalingene fra myndighetene, håper vi mange kommer seg ut på tur i påska. Det er godt for både fysisk og psykisk helse, særlig i den utfordrende situasjonen vi nå har stått i over lang tid, sier Vikran Hagen.

Jonas Vikran Hagen i Norsk Folkehjelp håper flest mulig bruker påskeferien til å komme seg ut på tur, men at de ikke tar sjanser eller legger ut på de mest ekstreme turene i år.

Del:
Annonse