27. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det er registrert 24 nye smittetilfeller i Drammen siste døgn.

24 nye smittetilfeller i Drammen siste døgn

(Oppdatert kl. 20.40) 24 personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. 18 av dem er nærkontakter av tidligere påviste tilfeller, mens smitteveien foreløpig er ukjent for de siste seks. For flere av dem er ikke smittesporingen fullført. I Øvre Eiker er det to nye tilfeller.
Annonse

To barnehager og én skole er berørt av smittetilfeller som rapporteres i dag. Ved både Danvik barnehage og Teknabarnehagen Tellus må både barn og ansatte i karantene. I tillegg må en skoleklasse ved Brandengen skole i karantene.

– Siden smitten økte kraftig for drøye tre uker siden er det bare to ganger rapportert om færre smittetilfeller enn i dag. Det er selvfølgelig positivt at antallet som får påvist smitte, går nedover. Dette er vi veldig glade for etter flere uker med sterke restriksjoner. Men samtidig oppfordrer vi alle innbyggerne våre til å være ytterst påpasselige og gjøre det de kan for å beskytte seg mot smitte. Vi regner fortsatt med at det er en del smitte som ikke fanges opp, så alle må være klar over at det er en del smitte ute i samfunnet, sier kommuneoverlege John David Johannessen.

Annonse

For bare noen dager siden var det i gjennomsnitt påvist i overkant av 50 smittetilfeller om dagen over en sjudagersperiode. Nå er tallet nede i drøye 30 for de foregående sju dagene. Og i løpet av de siste 14 dagene er det nå påvist 585 nye smittetilfeller. Dette er 102 tilfeller færre enn det som ble rapportert for den foregående toukersperioden for seks dager siden.

Lys i enden av tunnelen
Hvis det ikke kommer en oppblomstring igjen etter påskeferien, men antall nye smittetilfeller fortsetter å falle, mener kommuneoverlegen det er grunn til å håpe at vi kan se lyset i tunnelen, selv om ingen må tro at pandemien på noen måte er over ennå.

– Erfaringen fra i fjor var at varmere vær reduserte smittespredningen. Det tror vi skjer i år også, selv om det er snakk om en annen virusvariant. I tillegg er det nå ganske mange som er blitt vaksinert, og i løpet av de kommende ukene er det mange nye som får sin første vaksinedose. Vi kan aldri være sikre, men hvis det ikke kommer en ny smittebølge som følge av påskeferien og vi får vaksinert mange nok i månedene fram til sommerferien, kan vi håpe på at vi unngår nye smittebølger, sier Johannessen.

Siden begynnelsen av mars 2020 har 3.495 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 47 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

To nye smittetilfeller i Øvre Eiker
Kommuneoverlegen melder om at det har blitt bekreftet to nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet.

Begge tilfellene har kjent smittevei.

Det er med dette registrert totalt 302 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 97 er smittet i 2021.

Del:
Annonse