18. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Plateslipp

Aleksander Kristoffersen fra Vestfossen slapp sin nye singel i dag som en hyllest til de mange hjelperne der ute.

Plateslipp: Reinspikka balsam for kropp og sjel

Skjærtorsdag slapp Aleksander Kristoffersen sin fjerde singel under eget navn, og mot slutten av sommeren kommer albumet.
Annonse

Han synes det ville bli stille for lenge dersom det ikke kom et musikalsk livstegn nå. Det er noen måneder siden «Gutta på skauen» – som kom i slutten av oktober. Og det er fortsatt noen måneder til sensommeren.

Påskesingelen har fått tittelen: «En Engel vår Gud har tatt». Og så langt er dette den beste norskspråklige låta jeg har hørt i 2021. Det er bare å stikke inn på strømmetjenestene å sjekke selv.

Annonse

Albumtittel og slippdato for albumet holder Aleksander foreløpig for seg selv, men han avslører at det jobbes med en releasekonsert på et sted som har hatt en viss betydning for hvem han er i dag. Men som med alt i disse tider. Det er selvsagt avhengig av tingenes tilstand da.

– Låta «En engel vår Gud har tatt» kom nær sagt seilende på ei fjøl, sier Aleksander.

Den kom tidlig en morgen da han satt og koste seg med kaffekoppen, så på fuglebrettet og klimpra litt på gitaren. En standard morgen for Aleksander. Kaffe, gitar, fuglesang, tanker om mangt og mye.

«En engel som sto der å smilte.

Alt hu sa var takk skal du ha.

Nå er huset hennes tomt,

men ikke forlatt.

Stjerner lyser opp huset hver natt.

Hun var en engel vår Gud har tatt».

En drøy time tok det ifølge Aleksander. Så var alt på plass. Det er en tekst av en annen verden Aleksander har skrevet. En sak om ei dame som dro inn til byen hver dag for å hjelpe løse fugler.

Det er en tekst om disse hjelperne rundt oss. De som ikke synes. De svært viktige nesten usynlige personene, som verken søker blest eller anerkjennelse.

De som går stille gjennom livet og bruker innestemme og ikke utestemmen. Budskapet i teksten til Aleksander er jo svært lett å glemme i hverdagen.

Vi har veldig lett for å glemme alle de mange oppriktig gode menneskene der vi stresser rundt i dansen rundt gullkalven. For ikke å glemme skjebnen til de mange som hjelpes. Dette har blitt en storveis hyllest til de der ute som stiller opp og hjelper.

Etter at låta var skrevet fikk Jørgen Amundsen ei lyd-fil og en tegnforklaring om hvordan Aleksander så for seg låta. – Han kjenner meg og jeg kjenner ham vet du, sier Aleksander og hos Jørgen og hans gitarer var låta i de beste hender. Og det høres..

Jørgen leverer et fantastisk gitarspill. Et gitarspill som kler låta og pakker inn teksten på en nydelig måte. Men han er slett ikke alene om å fylle lydbildet med vellyd. Det er et fantastisk komp på denne låta.

Teksten er om ei hjertego dame, og det er formelig så du kan høre hjerteslaga der Eivind Kløverød har tatt seg en tur inn i sitt eget slagverksunivers.

Når så Freddy Holm nesten har slengt på et helt «filharmonisk orkester» er verket og låta fullbrakt. Men helt fullbrakt var selvfølgelig ikke låta før lydsjefen Georg Storhaug satte sitt merke på den.

Men da var det også fullbrakt, som en viss mann sa på korset langfredag.

Låta er så vakker at du kan se engelen på coveret. Et bilde av himmelen over Eikern.

«En engel vår Gud har tatt» er gitt ut på Vesuvian records.

Musikere:
Jørgen Amundsen, gitar
Eivind Kløverød, perkusjon
Freddy Holm, bass, mandolin, pedal steel, cello, bratsj og fele

Arr:
Freddy Holm, Eivind Kløverød, Jørgen Amundsen, Georg Storhaug og Aleksander Kristoffersen

Prod:
Eivind Kløverød og Aleksander Kristoffersen

Miks: Georg Storhaug og mastering Ronan Chris Murphy.

Innspillingsstudio:
MyTown Recordingstudio i Vestfossen og Kleiva Studio i Halden.

Anmelder: Tor Kenneth Talmo

Del:
Annonse